Az csak kiskorú esetén lehetséges. Talán egyszerűen gondozásba vétel, ami tulajdonképpen nem is jogi kategória. De nincs értelme találgatni.
Ha jól érzékelem, te sem tudod, mi is történt, csak hallottál valamit.
Gondnokság
- 1
- 2
Igen csak hallottam valamit. Valami hasonló fogalmat, de pontosan nem tduom. Amelyben az is szerepelt, hogy előnyben kell részesíteni az egyenes ági rokonokat.
Köszönöm és utánanézek.
Nagyon szívesen. Még az lehet, hogy a gyámhatóság indított pert a gondnokság alá helyezés érdekében. De a perindításra jogosult többi személyt - lényegében a legközelebbi hozzátartozókat - ilyenkor is értesítik.
Nem értettem pontosan azt sem, mit takar az "ápoló"? Foglalkozást, karitatív szervezet tagját esetleg gondoskodó szomszédot, ismerőst?
Sziasztok,
Édesapumról van szó, aki 55 éves. A pszihiáter javasolta a gondnokság alá helyezést, mert teljesen zavart már rég óta - egyéb betegségéből kifolyólag... hatalmas adósságokat halmoz fel és képtelen "megfelelő" döntéseket hozni egymaga.
Azt szeretném megtudni, hogy kb mennyi ideig tart gondnokság alá helyezés?
Köszönettel
J.
Az attól is függ, hogy vidéken, vagy a Fővárosban, attól si függ, hogy fellebbez-e. Kérd a gyámhatóságot, hogy ideiglenes gondnokság alá helyezzék, az gyors.
Budapestiek vagyunk. ?Az ideiglenes gondnokság olyan mint a "sima" csak közben még folyik a tárgyalás és ezalatt nincs alkalma meggondolatlanságokat tenni?
Még annyit, hogy a ?kerületi bíróságra kell beadni a kérelmet és ezt én is kezdeményezhetem (tehát nem kell ügyvéd)?
Olyan, és a gyámhatóságon kezdd. Ügyvédi képviselet nem kötelező, de éppen attól félsz, hogy nagyobb vagyon úszhat el, úgyhogy gondold meg, hogy inkább magad szeretnél-e eljárni.
Nagyon köszönöm a segítséget kedves ObudaFan!
J.
Nincs mit.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02