illetékfizetés

Szöszi22 # 2006.03.26. 06:17

Kérj részlet fizetést,meg szokták adni

tibke # 2006.03.16. 15:34

Sziasztok!

Nemrég(2005.11.03) elhúnyt édesapám után
öröölni fogom a nevén lévő családi házat,amiben együtt éltünk,illetve élek most is.Ma kaptam meg a jegyzőtől az idézést,miszerint jelenjek meg a hagyatéki tárgyaláson 75 E ft-al...ami a jegyzői díj.
Kérdésem:Ezt sehogy sem lehet "megúszni"?
illetve mi van ha nem tudok fizetni??Sajnos bérből fizetésből élek,és most nincsen cirka 75 ezer forintom,még azt sem tudom,az örökösödési illetéket miből fogom kinyögni....

viktor99 # 2006.03.03. 15:45

Köszönöm
Nem gondolná az ember ,hogy ilyen is előfordulhat,vagy még cifrább,mint pl. a te esetedben. A mi esetünkben a közjegyző továbbította a számlákat a hivatalok felé ,de így is megőriztem ,hátha szükség lesz rá. A temetés költsége 300eFt volt ,a teleknek meg 50eft ban állapították meg az értékét.
Majd meglátjuk mi lesz !?

Szöszi22 # 2006.03.03. 12:48

Az illeték hivatal felé be lett mutatva a temetés költségeiről készült számla?

Azt figyelembe veszik,majd-ÕK!-felértékelik a telket,és ha pl.a temetés 100ezer volt,a telket 150ezerre értékelik,a különbözet-ezesetben 50ezer,az után illetéket kell fizetni.Hónapok múlva,de meg fogod kapni a számlát,ha a fenti eset megtörténhet. /én vettem egy romos fél lakást,a másik fele egy külföldi örökösé volt,2,5évig tartott,mire megtaláltam,magyarországra utaztattam,tőle is 250ezer forintért vettem meg a fél lakást,mint a magyar tulajtól,közben öszkomfotos szuper kéglit csináltam belőle,és láss csodát,az illeték hivatalnak hiába mutattam be az adásvételit 250ezer ft.-ról,megnézték a felújított lakást,és 5 millióra értékelték,ez után számítottak illetéket,és közölték,csak a fél lakást lett volna jogom felújítani....pl fél fürdőszoba,fél wc-vel,...?stb.Ez a HIVATALLegyen meg a számlád a temetésről,koszorúról,minden költségedről!

viktor99 # 2006.03.03. 04:48

Köszi

Az illettékhivataltol biztos nem mert a temetés költségei nagyobbak voltak ,mint maga az örökölt telek értéke .

Szöszi22 # 2006.03.02. 20:01

A HIVATAL mindíg jól jár-el...és nyugi,meg fog jönni a csekk az illetékhivataltól is!

viktor99 # 2006.03.02. 17:59

Örököltem 1 telket a testvéremmel együtt .
A közjegyzőnél csak az eljárásért kellett
fizetni ,mert a temetés költségei és a telek értéke kb.megegyezett.
(örökösödési illetéket viszont nem)
A földhivatalból kaptam levelet ,hogy az i.ny-ba vételéhez ,hogy a nevünkre került pontosabban ,azért fizesem be az eljárási illetéket .
Jól járt el a Földhivatal ?
Nemsok pénzről van szó ,csak kérdem hogy ez igy oké-e ?