Kérj részlet fizetést,meg szokták adni
illetékfizetés
Sziasztok!
Nemrég(2005.11.03) elhúnyt édesapám után
öröölni fogom a nevén lévő családi házat,amiben együtt éltünk,illetve élek most is.Ma kaptam meg a jegyzőtől az idézést,miszerint jelenjek meg a hagyatéki tárgyaláson 75 E ft-al...ami a jegyzői díj.
Kérdésem:Ezt sehogy sem lehet "megúszni"?
illetve mi van ha nem tudok fizetni??Sajnos bérből fizetésből élek,és most nincsen cirka 75 ezer forintom,még azt sem tudom,az örökösödési illetéket miből fogom kinyögni....
Köszönöm
Nem gondolná az ember ,hogy ilyen is előfordulhat,vagy még cifrább,mint pl. a te esetedben. A mi esetünkben a közjegyző továbbította a számlákat a hivatalok felé ,de így is megőriztem ,hátha szükség lesz rá. A temetés költsége 300eFt volt ,a teleknek meg 50eft ban állapították meg az értékét.
Majd meglátjuk mi lesz !?
Az illeték hivatal felé be lett mutatva a temetés költségeiről készült számla?
Azt figyelembe veszik,majd-ÕK!-felértékelik a telket,és ha pl.a temetés 100ezer volt,a telket 150ezerre értékelik,a különbözet-ezesetben 50ezer,az után illetéket kell fizetni.Hónapok múlva,de meg fogod kapni a számlát,ha a fenti eset megtörténhet. /én vettem egy romos fél lakást,a másik fele egy külföldi örökösé volt,2,5évig tartott,mire megtaláltam,magyarországra utaztattam,tőle is 250ezer forintért vettem meg a fél lakást,mint a magyar tulajtól,közben öszkomfotos szuper kéglit csináltam belőle,és láss csodát,az illeték hivatalnak hiába mutattam be az adásvételit 250ezer ft.-ról,megnézték a felújított lakást,és 5 millióra értékelték,ez után számítottak illetéket,és közölték,csak a fél lakást lett volna jogom felújítani....pl fél fürdőszoba,fél wc-vel,...?stb.Ez a HIVATALLegyen meg a számlád a temetésről,koszorúról,minden költségedről!
Köszi
Az illettékhivataltol biztos nem mert a temetés költségei nagyobbak voltak ,mint maga az örökölt telek értéke .
A HIVATAL mindíg jól jár-el...és nyugi,meg fog jönni a csekk az illetékhivataltól is!
Örököltem 1 telket a testvéremmel együtt .
A közjegyzőnél csak az eljárásért kellett
fizetni ,mert a temetés költségei és a telek értéke kb.megegyezett.
(örökösödési illetéket viszont nem)
A földhivatalból kaptam levelet ,hogy az i.ny-ba vételéhez ,hogy a nevünkre került pontosabban ,azért fizesem be az eljárási illetéket .
Jól járt el a Földhivatal ?
Nemsok pénzről van szó ,csak kérdem hogy ez igy oké-e ?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02