gyerektartás de mire

Laczkó # 2018.02.28. 11:51

Fedezetelvonásról,rosszhiszeműségről nincs szó.Egyszerűen nincs semmije,korábban sem volt.Csak akkor tud fizetni, ha lesz munkája.Ez volt már ítélethozatalkor is.Természetesen nem akar kíbújni a fizetés alól.

SaireyVMK # 2018.02.28. 11:35

Ha eljut odáig ,akkor valószínűleg lesz még egy per, végrehajtásra kerül majd a dolog. Ingó-ingatlan tulajdont visz el és vizsgál a végrehajtó. Fedezetelvonó trükköket pedig a bíróság bünteti, és a rosszhiszemű ajándékozottat/vevőt pedig akár szintén bevonhatja a tartozás törlesztésének kötelezettségébe(legalább az ajándékozott/vásárolt tulajdonnal,de ha a rosszhiszeműség beigazolódik,akkor akár a saját tulajdonaival is.)

Azt nem tudom,hogy ilyen esetben börtönbüntetés letöltésével történhet-e kifizetés. De ha esetleg igen,akkor ez lesz a legeslegutolsó opció ,amit a bíróság kiszab. HA VAN ILYEN! (Én nem tudom)

Laczkó # 2018.02.28. 02:43

Tisztelt Fórum!
A következő helyzet állt elő.Az élettársamnak gyermektartást kell fizetni, visszamenőleg is.Önálló jövedelme, vagyona nincs.Vállalkozása tönkre ment, én tartom

el jelenleg.Ameddig nincs jövedelme, munkabére mi a követendő?

Köszönöm.

ObudaFan # 2018.02.26. 06:14

Ha a gyermek kifejezetten el van hanyagolva, akkor meg lehet próbálni egy pert a szülői felügyeleti jog megváltoztatása iránt. Más esély nem igazán van.

SaireyVMK # 2018.02.25. 13:02

Kérvényezheti a gyermektartást,hogy ön gondoskodjon a gyerekekről. Forduljon ügyvédhez,majd ő megmondja,hogy hogyan ,kinél lehet. Bíróságon vagy sem.

De azt is figyelembe kell venni,hogy akár a gyerekek is lehet,hogy ilyen módon akarnak pénzt kicsalni magától és ,hogy esetleg csak füllentenek. De ez nyilván egy szélsőséges eset lenne.
(Nem vagyok ügyvéd és ebben annyira nem is jártas,úgyhogy konkrét tanácsot nem tudok adni.)

mamaszita70 # 2018.02.25. 10:46

T fórumozok többször sejtettem, de most már biztos vagyok benne hogy a férjem, nem a gyerekemre költi a gyerektartást illetve a családi pótlékot.

Már többször előfordult hogy amikor lejött hozzám a kisfiam szakadt alsó nadrágban lukas farmer zokni cipő volt rajta. amikor kérdeztem mindig azt mondta elfelejtette lecserélni.Én persze azonnal vettem neki mindent.amikor felhívtam a férjemet mindig azt mondta foglalkozzak a magam dolgával.
Mostanában egyre többet panaszkodik a fiam ,az apjára,.Neki semmit nem vesz de a barátnőjét,éterembe viszi motortúrára kocsikázni moziba stb .Ő meg ül a lakásban egyedül fél kiló kenyéren meg 10 párizsival. Legutóbb megírta a fiam hogy az apja nem hajlandó neki fehér inget meg cipőt venni az iskolai bálhoz.amikor felhívtam az apját közölte hogy nem érdekli most hozatta rendbe a terepjáróját arra kel a pénz .a párom utalt a nagyobbik fiamnak pénzt hogy vegyen a kisöccsének cipőt meg inget a bálra.

Kisfiam ezt írta"Csütörtökön lesz a főpróbánk mert keringőzünk apának szóltam h kene venni fehèr inget meg cipöt de ö nem akar azt mondja vegyen neked anyad,elegem van h mindig azt varja el h mindent te vegyel meg nekem amikor kapja a családit meg ilyeneket,nem tudsz mindent nekem megvenni neked is van életed meg gondolom adoságadid.....nem hogy venne par erezert cipőt,inget meg akarhol par száz forintért...lassan többet költ a barátnőjére mint rám engem le se szar.....

Mit tehetek???
Köszönöm krisztina