Láthatás megtagadása

derill # 2006.04.02. 10:07

Inkább próbáld rávenni az apát, hogy mégiscsak akarjon kapcsolatot a gyerekével. Néha neked is jó lenne, ha lenne egy kis szabad időd.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Zoltán György # 2006.03.29. 14:41

Az apasági nyilatkozathoz is, mindketten egyszerre kelletek. (Mint a gyermeknemzéshez.)
Azaz nem írod alá, és a te nevedre kerül, ha az apuka akar valamit, akkor apasági pert indít, hogy tarthassa a kapcsolatot.

De jó ez a gyereketeknek??? Mert ő is szülő...

pappa # 2006.03.29. 13:48

Így van, elsődlegesen a gyerek joga, hogy a rokonaival, nagyszüleivel rendszeresen kapcsolatot tarthasson. Ne is próbáld a gyerekedet ebben korlátozni, sőt, örülj neki, hogy vannak élő nagyszülők, akik neked is nyilván sok mindenben a segítségedre lesznek és nagyon fogják szeretni az unokájukat.

moamoa # 2006.03.29. 12:45

Én úgy tudom, hogy nincs rá mód, amíg hivatalosan az apa az apa. Azt hiszem, a szülők nem írhatnak alá erről megállapodást, mert ez a jog elsősorban nem őket, hanem a gyereket illeti.

pappa # 2006.03.29. 12:45

Ezt nem lehet és nem kell megoldani. Köteles vagy támogatni a gyerek családi kapcsolatait, a láthatást nem tagadhatod meg.

haniel (törölt felhasználó) # 2006.03.29. 12:45

A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve

catus # 2006.03.29. 12:13

Sziasztok?
A érdésem a következő lenne: Hogyan érhetem el azt (ha van apasági nyilatkozat), hogy a születendő gyermekem sem az apjával sem annak családjával ne találkozzon, ne keressék, ne érdeklődjenek. Az apja nem akarja látni és semmire nem hajlandó így vele nem hiszem hogy bajom lenne, de a nagyszülők már problémásabbak. Kérjek, vagy csináltassak valamiféle nyilatkozatot amit mindenki aláír?vagy hogy lehet ezt megoldani?