partnerprogramok, fizetési megoldások


stevejobs # 2007.05.28. 20:25

Weblapokkal, portálokkal foglalkozom, teljesen szabályos megoldást keresek pár problémára, de úgy tűnik amint kilép az ember a hagyományos bemutatkozó oldalak/csomagküldő shop-ok biztonságos területéről (ahol lekódolom, leszámlázom és más szabályozási gond nincs) mindenki zavarba jön a teendőkkel kapcsolatban. Főképp, ha nem a magyar a célpiac.

Elektronikus fizetés a honlapokon. Digitális saját(!)(copyright gond nincs) termék (szoftver, vagy e-könyv) lenne a forgalmazandó és nem akarok a nehézkes magyar banki procedúrán végigmenni, hanem főképp Moneybookers, esetleg PayPal által kínált rendszert integrálnék a lapra. (És a Google is mozgolódik a területen újabban.) Moneybookers/PayPal számláról is lehetne fizetni, de örömmel lekezelik a bankkártyákat is. Elsőre sima ügynek hangzik, EU-s engedélyeik úgy tudom rendben, de ennek ellenére csak azt hallom, hogy ez nem ilyen egyszerű, sőt nem is megoldható teljesen legálisan.
Van valakinek tapasztalata gond nélküli (jogi és adminisztrációs értelemben) használatról? Cég: informatikai tevékenység, sw fejlesztés, stb., nincs EU adószám.

Partnerprogramok: Nagy a népszerűségük a partnerprogramoknak az egész Világon.
Kérdés: Tfh. magánszemélynek nagy forgalmú honlapja van. Kitenne vmi amerikai, v. európai cég termékéről egy affiliate hirdetést. Az eladás után kapott százalékot milyen címen tudja bevallani? A céggel kötött szerződés formájára nagy befolyása nyilván nincs az embernek/illetve mi van, ha a "szerződés" annyi, hogy a partner honlapján elfogadom a feltételeket?
Kérdés ugyanez saját céges esetben: Ilyen jellegű bevétel kezelése. Igaz az, hogy mindenképp reklámtevékenység-ként kellene számláznom? (és ugye akkor felvenni e tevékenységek közé újabb papírmunkával illetékekkel)

Előre is köszönöm