Szakertok...


anaksunamon # 2004.03.07. 19:54

Sziasztok
Online ügyvédet keresünk most indult weblapunon felmerülő kérdések tisztázásához.
Túl sok a tisztázatlan kérdés és a válasz oly kevés.
www.adathordozo.hu

Béres-Deák Attila # 2003.05.03. 06:29

Az igazságügyi szakértői névjegyzékben biztosan van számítástechnikai szakértő, úgyhogy ha ettől eltérően rendel ki, akkor bizton jogellenes.


attika

plebejus # 2003.05.02. 19:16

A sorrend:

  1. Szakértői Intézet
  2. Igazságügyi, ún. listás szakértő
  3. Bárki aki a témában elsimerten hozzáértő.

Az előbbi sorrend betartása elvben kötelező.!?
Magyarul, a 3. csoportból csak akkor lehet bevonni embert, ha az előző kettőből nem lehetséges. Így mondjuk, ha a Rendőségnek pókméreg-szakértőre van szüksége, keresniük kell valakit aki konyít hozzá. Ezen a területen nem valószínű, hogy találnak szakértői intézetet illetve listás-szakértőt.
A konkrét esetben nem tudom mi a helyzet...

Béres-Deák Attila írta - 2003.05.2 20:05
A rendőrség nem vehet igénybe szakértőként akármilyen Kft-t. Van rá egy BH. is- no meg a törvény- hogy első sorban igazságügyi szakértőt vagy szakértői intézetet kell kirendelni. Ha nem így tesz, az adott esetben hatályon kívül helyezési ok.


üdvözlettel: plebejus

Béres-Deák Attila # 2003.05.02. 18:05

A rendőrség nem vehet igénybe szakértőként akármilyen Kft-t. Van rá egy BH. is- no meg a törvény- hogy első sorban igazságügyi szakértőt vagy szakértői intézetet kell kirendelni. Ha nem így tesz, az adott esetben hatályon kívül helyezési ok.


attika

mezgaaladar # 2003.04.30. 19:40

Rendőrségi jelzés érkezett, hogy jogellenes cselekmény alapos gyanúja áll fenn. De rossz helyen keresték az elkövetőt. Felmerül a kérdés, jogtalanul akartak-e szervert lefoglalni, és ahhoz is több hét kellett, hogy a helyszínre vonuljanak. Pedig csak elég lett volna egy telefon, hogy mit keresnek. De azt szóban nem közölték.
[..]

A rendőrség már nem először vél jogellenes anyagokat felfedezni ott ahol anyagok sincsenek, ezen eseten kívül legutóbb az elmúlt héten. Egy korábbi és a mostani esetben is a Computer Forensic Hungary Kft. állt a 'szakértői' vélemények mögött. A rendőrség által felbérelt 'szakértő' a technikai kérdésekre nem tudott konkrét, illetve kielégítő választ adni, ami következtében felmerülhet a kérdés, a megkeresett Kft. részéről, hogy milyen alapon zaklatják őt.

Dravecz korábban kétszer is szóbeli bejelentést tett a rendőrség felé, hogy az általuk megbízott 'szakértő' cég hamis megállapítás alapján feltételezte cége szerveréről, hogy az törvényellenes tartalommal bír. A szóbeli bejelentést a rendőrség figyelmen kívül hagyta.

A rendőrség azzal a céllal érkezett a Kft-be, hogy a kérdéses tartalmat lefoglalja. A rendőrség kérés ellenére sem hagyott semmilyen iratot a Kft-nek a látogatásról.
[..]

http://ma.hu/…ac/0/38939/1

Ennyit a szakertesrol...