Hát még mindig jobb rendezni utólag a dolgokat, mint sehogy sem. Ehhez egy könyvelőre is szükség lesz, és jó eséllyel egy ügyvédre is, aki előbb megnézi, hogy meg lehet-e úszni a felszámolási eljárást, majd a cég végelszámolását megcsinálja. Az APEH-követelésnek kellene legelőször utánanézni, hogy az miből ered, mennyi, vitatható-e, és ha nem , lehet-e rá haladékot kapni.
elmulasztott mérleg, hanyagság
kedves fórumozók! a következő ügyben szeretnék segítséget kérni: kényszervállalkozóként alapítottam egy BT-t 1999-ben (külföldi állampolgár vagyok). magyarországi letelepedéshez szerettem volna igénybe venni ezt a BT-t, ám a könyvelőm elmulasztotta!!! benyújtani az éves mérleget(2004-ben), és a hatóságok elutasították a letelepedési kérelmemet. Kétségbeesésemben elég infantilis megoldáshoz folyamodtam, egyszerűen hátat fordítottam ezeknek az ügyeknek, és nem vettem tudomást róluk. A cég hivatalosan azóta sem lett megszüntetve, most azonban hallom, hogy az APEH követelésekett támaszt velem szemben. A pontos tényállást nem ismerem, mert azóta sem élek Magyarországon, ismerőseim mondták, hogy az APEH emberei kerestek utolsó bejelentett lakcímememen. Az a kérdésem, hogy milyen következményei lehetnek ennek a helyzetnek? Ha most előállok azzal, hogy szeretném rendezni a dolgokat, vajon lehetséges?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02