kárpótlási jegyzért részvények

BekeMeli # 2007.07.17. 08:37

Köszönöm, sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz a vége a kutatásomnak :S

kismukk # 2007.07.16. 11:23

Az Aradi u-ban van, de oda hiába is mész: soha senki nincs ott, tértivevényes levelet is kár irni, nem válaszolnak. De, próbálhatod...
Telefon,mint a City Nyrt-nél, a honlapon: www.citynyrt.hu
Csak kitartóan hivogasd őket (negyedévenként egyszer felveszik...)

A lényeg azonban: a részvényeket dematoltatni kellett, ha jól emlékszem 2005 végéig hivatalosan, de azt nem vették komolyan, még tavaly is elfogadták (hogy mi a demat, azt megtudhatod kismukk hozzászólásaiból, vagy a keresőbe beirod hogy demat).

Ha végérvényesen lemaradtál a dematról, akkor a részvényeid semmit nem érnek (a cég egyszerűen bevonta, érte egy fillért nem fizet).

BekeMeli # 2007.07.16. 11:19

Köszi a gyors választ :)

ObudaFan # 2007.07.16. 11:11

Hogy létezik-e még, és ha igen, hogy volt az esetleges jogutódlás, azt a cégbíróságon érdemes megnézni. Az én adataim szerint a

• 01-10-042947 CITADELLA Kárpótlási Jegy Hasznosító Részvénytársaság adószám: 12000241-2-42

1062 Budapest, Aradi u. 57. 1. em. 1.

és a

• 13-10-040274 CITADELLA Kárpótlási Jegy Hasznosító Részvénytársaság adószám: 12000241-2-13

2040 Budaörs, Bojt u. l/b.

megszűnt, de hogy van-e jogutód, azt innen megmondani nem tudom.

BekeMeli # 2007.07.16. 10:48

Üdv! Hasonló kérdésem lenne mint kismukk-nak!
Nálunk a helyzet az, hogy a nagymamám kb a 90-es évek közepén a kárpótlási jegyét befektette egy Citadella Kárpótlási Jegy Hasznosító Rt-nél!Sajnos ő is teljesen elfelejtkezett róla, hogy vannak részvényei, sajnos nem követte nyomon a vállalkozás hírdetményeit sem :(
A napokban a hivatalos papírok között rábukkant a részvényekre, és az ő kérésére gyűjtök most info-kat!
Ha valaki esetleg tud valami erről a cégről (létezik-e, ha nem akkor mi a teendő, stb), illetve esetleg tudja, hogy mit lehetne kezdeni a társaság törzsrészvényeivel, akkor válaszoljon!
Előre is köszönöm!

kismukk # 2007.04.17. 13:59

Hasonló, ajánlom elolvasni ugyanitt: "rt alapitás ingyen részvényekkel?"

Ott is kpjegyekkel lehetett jegyezni.
Most folyik egy per a biróságon, adásvételi szerződés semmisségének megállapításáért.
Talán még pénz is lesz belőle!

Cola # 2007.04.16. 19:35

emlékeim szerint több Westminster nevű cég is létrejött, és talán máűr egyik sem létezik, vagy többszöri átalakuláson ment át és jellemzően kiszorították a kisrészvényeseket... nem hiszem, hogy lenne reális esély pénzzé tenni a részvényeket, de a céghírek átböngészése vagy átböngésztetése még talán megérné...

Mirabile # 2007.04.16. 18:48

1994-ben vettem Cíty Bróker kft. től MB Westminster részvényeket, de megfeledkeztem róla. Most véletlenül rábukkantam.
Mit tehetek vele? Él, müködik még egyáltalán cég?
Honnan kaphatok infót?
Köszike