Bt - ből kft.

gömbi84 # 2007.08.26. 22:41

Sziasztok!/Jó napot!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy lehetséges-e, hogy ha vásárolok egy betéti társaságot, akkor azt a cégátíráskor egyben kft-vé is alakítsam? Vagy pedig írjuk át először a nevemre (nevünkre), és utána vágjak neki a kft-vé alakításnak?
Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.27. 06:39

Szvsz nem lehetetlen, hogy a tagok személyének változásáról döntő tagok gyűlése egyúttal elhatározza az átalakulást is - de mindenképpen kell egy második gyűlés is. Az átalakulás előkészítése egyébként is olyan előkészületeket igényel, amelyeket a kiszálló tagok nem biztos, hogy szívesen végbe visznek a kedvedért.
Nem lenne célszerűbb alakítani egy új kft-t?

gömbi84 # 2007.08.27. 09:06

Köszönöm szépen a választ.
Valóban célszerűbb lenne alakítani, de egy friss céggel ha szeretnénk pályázaton indulni, nem tudunk, mivel nincs 2 lezárt üzleti évünk. És mielőtt megkérded, hogy akkor miért nem Kft.-t veszünk: nem találtunk tiszta és megbízható céget.

ObudaFan # 2007.08.27. 13:21

Mindenképpen két változásbejegyzési eljárásra lesz szükség, ami dupla költség. Azért van így, mert a tagváltozást 30 napon belül be kell jelenteni, a formaváltást viszont lehetetlen, mert ennyi idő alatt nem jön vissza a Cégközlöny lappéldány. Ezzel együtt lehetségesnek lehetséges.

even # 2007.08.28. 09:29

Szia Gömbi84!
Nekem is van egy Bt-m,ami nem kell nekem,szívesen odaadom.

ObudaFan # 2007.08.28. 17:10

Neki inkább kft kellene. :)