Mindenesetre ha kell, akkor amennyiben emiatt lényegesen növekedtek, akkor a körülmények lényeges megváltozására tekintettel lehet kérni a szerződés módosítását - a megbízási díj emelését.
cégcsoportba kerülés vs szolgáltató
Ezt ennyiből én nem tudnám neked megmondani. Ismerni kellene azt a szerződést tüzetesen.
IT szolgáltató vagyok egy cégnél immáron 6-dik éve.
Amikor létrejött a szerződés egy "nagyonkisvállalkozással" kötöttem alkut, aki rendszeresen tökehiánnyal küzdött és emiatt a számláit sem tudta mindig határidőre fizetni.
Aztán a cég megnőtt (több százmilliós lett)és így már felfigyelt rá egy cégcsoport is aki aztán 26%-t meg is vásárolt a partnerből.
A kérdésem az (mert ez a helyzet) hogy nekem mint szolgáltatónak kell-e szolgáltatást nyújtanom az új tulajdonostárs cégcsoportnak is ugyan azon szerződés kereteiben?
Én azt gondolom, hogy nem mert a partner cég önálló adó és cégjegyzékszámmal működik és én ezzel a céggel állok szerződésileg kapcsolatban, így nem kell figyelemmel lennem, hogy milyen a struktúra csoporton belül. Persze jogilag.
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02