Köszönöm a választ!
Igen, ez a volt munkanélküli segély. A kérdés továbbra is az, hogy főállású munkaviszony megszűnésével, ha az illető továbbra is őstermelő, kaphat-e álláskeresési járadékot? Melyik törvény vonatkozik erre az esetre?
Őstermelés
Változott a mezőgazdasági őstermelő fogalma is. Adószámra csak akkor vagy kötelezett ha az általad termelt terményt(állatot) nem saját magad használod fel. Tehát az otthoni kiskertben való gazdálkodás még mindíg nincs adószámhoz kötve. Az APEH oldalon két tájékoztató is megjelent ezzel kapcsolatosan.
"Álláskeresési járadék". Mi ez? Munkanélküli segélyre gondolt? Az őstermelő adószám kiváltására kötelezett január elsejétől az új uniós ÁFA irányelv miatt.
Kaphat valaki álláskeresési járadékot, ha a főállású munkaviszonya megszűnt, de őstermelő?
A hírekben olvasható hogy változik az őstermelők adózása, adószámot kell igényelni.
Kérdésem a következő. Én nem főállásban vagyok őstermelő.Van adószámom is. A munkahelyen kapunk 1/2 ha földet évente, és ennek a termését veszi meg a a munkaadóm. Ő végzi el a földön a munkákat is és erről számlát is kapok.A felvásárolt terményt pedig felvásárlási jegyen veszi meg. Ez nem haladja meg az500000 ft-ot. "sajnos"
Kell-e nekem új adószámot igényelnem, hiszen már van?
És a kapott számlákkal mit kezdjek? Nem értem a számlákkal kapcsolatban olvastakat.
Ha valaki tud ebben segíteni azt megköszönném!
Köszi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02