Egyesület közgyűlési tisztségek és rokoni kérdés


fiu1 # 2021.07.12. 07:49

Sziasztok!

Egyesület esetén az elnökség megválasztása során kik azok a tagok akik szavazhatnak?
Mármint pl a hitelesítő, a jegyzőkönyvvezető, a szavazatszámláló és a jelölőbizottsági tagok szavazhatnak?

Ezek a személyek lehetnek az elnökségi (elnök, elnökhelyettes, titkár) rokonai? Ha nem lehet melyik nem lehet?

Csak mert konkrétan a megismételt választási közgyűlésre (ami ugyebár elvileg ugyanúgy határozat képes azaz ha jól értem szavazhat elnökséget) is kb azok a tagok jöttek csak el akik \"üzemeltetik\" az egyesületet.
Azonban nem akarnám hogy hiba legyen ebben.

Illetve az ellenőrző bizottság tagjai eseetén logikus, hogy nem lehetnek rokonok, de az pl lehet, hogy az ellenőrző bizottság tagjai vállalnak pl hitelesítő vagy jeleölő bizottsági elnöki vagy szavazatszámlálói feladattot?

Vagy pl a hitelesítő lehet egyben szavazatszámláló is? Vagy minden tisztség külön személy?

Szóval a lényeg a rokoni kérdés és hogy 1 ember lehet-e több tisztségben is hisz pl az ellenőrző bizottság egész éves munka meg a szavazatszámláló csak a helyszínen egy feladat.

NAGYON KÖSZI a segítségeteket!

ObudaFan # 2021.08.04. 11:23

"Mármint pl a hitelesítő, a jegyzőkönyvvezető, a szavazatszámláló és a jelölőbizottsági tagok szavazhatnak?"

Igen.

"Ezek a személyek lehetnek az elnökségi (elnök, elnökhelyettes, titkár) rokonai? Ha nem lehet melyik nem lehet?"

Lehetnek.

"lehet, hogy az ellenőrző bizottság tagjai vállalnak pl hitelesítő vagy jeleölő bizottsági elnöki vagy szavazatszámlálói feladattot?"

Lehet.

"Vagy pl a hitelesítő lehet egyben szavazatszámláló is?"

Lehet.

Vanyi Laszlone # 2022.03.22. 13:45

Egyesületi témában kérnék sürgősen segítséget! 2010-ben családi támogatással hoztunk létre egy Családi Bölcsödét 1 csoporttal, saját különvagyoni ingatlanunkban, tagjai és tisztségviselői is mi voltunk../ szülők, testvérek, barátok: a volt menyem elnök, én egyesületi titkár, a Fiam , mint alapító még most IS rendelkezik azzal a meghatalmazással, amelyben MINDEN hivatalos és szakmai kérdésben teljes jogkörrel okiratokat aláírjon, jognyilatkozatokat tegyen, stb./ .2014-ig folyamatos anyagi, szellemi családi segítséggel egy újabb csoporttal bővülhetettünk , majd 2014-ben Támop pályázatotl nyertünk és a csportok száma mára 5 -re bővült.... Miközben az egyesület így fejlődött, szépen NŐTT a HASZNA is.../ mára 40 milliónál tartunk../, de eközben megromlott a házasság, és a volt menyem 2018-ban "kitette" az egész családunkat / mint alapítókat/ az Egyesületből! / már nem volt ránk szüksége../ Mi a kirugásunkról csak az interneten hozzáférhető anyagból értesültünk, de a pályázat miatt azóta is minden közös és különvagyonunkat ő használ , miközben sértődötten alázza az egész a családot! Hosszan tudnám folytatni, de rátérek a kérdésünkre: most kezdődik a bírósági vagyonmegosztás és nem tiszta előttünk, hogy van-e joga a Fiamnak a közösen alapított és finanszírozott Egyesülethez, milyen " CÉGNEK" minősül EGYESÜLET?! Köszönöm, hogy a "kissé" hosszúra sikerdett szövegemet elolvasták és véleményükkel a segítségünkre sietnek!