Sziasztok! Kaptam egy hiánypótlást egy cégmódosítás során és a kollektív bölcsességetekre (;)) bíznám magam, hátha valaki tud segíteni:
Egy nem mintás cégmódosítás során, sok tag lévén, nem előttem írták alá a tsz.-t módosító okiratot, hanem külön összegyűltek, majd a vezető tisztségviselő elhozta a módosító okiratot számomra, megbízást adott és ez alapján ellenjegyztem az egységes szerkezetű társasági szerződést és elküldtem a cégíróságra(a tsz.-t módosító okirat és a tsz. keltezése között jó egy hét telt el).
Sajna jött egy hiánypótló végzés arra vonatkozóan, hogy benyújtott társasági szerződést módosító tagok gyűlésének jegyzőkönyvéről hiányzik az egyik tag aláírása és az ügyvédi ellenjegyzés, amit pótolnom kell.
Természetesejn a tag aláírása rajta van, csak a szkennelésen nem látszik Most ilyenkor szerintem én tanúsítom, hogy az eredeti papíralapú okiratot elektronikus okirattá átalakítottam és az az eredetinek megfelelő. Vagy rosszul gondolom és tényleg látszódnia kell az aláírásnak? Illetve elég szerintetek ha újra beszkennelem vagy újra alá kell irattatni az okiratokat?
A másik problémám, hogy miért kellene ellenjegyzés a tagok által aláírt módosító okiratra. Amiket meghivatkozott a bíró: (GT.) 93.§. (6) bekezdés, GT. 101.§. (1) bekezdés és a GT. 18.§. (1) bek.)(mivel a cég egy bt.), de szerintem ezek közül egyik sem írja elő konkrétan, hogy rajta kellene legyen az ellenjegyzésnek.
Véleményetek?
Köszönöm a segítséget