Katás bt. alapítása

ObudaFan # 2013.02.21. 22:28

Én magamtól jöttem rá a saját hasonló ügyemben, hogy mi az eltérés: a KATA nyilatkozatnál a házszám után tettem pontot, a tag adatainál meg nem. Azért egy fél órám elment, mire erre rájöttem.

Lonicera # 2013.02.21. 19:06

Az egyik ügyfelem megbízott egy katás bt. alapításával. Természetesen elvállaltam. Okosan kitöltöttem a formanyomtatványt, csatoltam a megfelelő dokumentumokat, majd megküldtem az e-aktát a cégbíróságra. A tértivevény hibás e-akta címén visszajött. Az ok: "A kisadózó vállalkozások tételes adójával kapcs. nyilatkozaton megadott személy adatai nem találhatóak meg a tagok adatai között, vagy nem pontosan ugyanolyan adatokkal szerepel a tagok között". Gondoltam, sebaj, valamit elírhattam, javítom. Az elírást nem találtam, ismét elküldtem, újra jött a hibás e-akta. Ekkor copy-paste-val kimásolgattam az adatokat, de ez sem használt. Felhívtam a Complex technikai szakemberét, s miután az egész családom életére megesküdtem, hogy higyje el, a legfrissebb verziót használom, azt "segítséget" adta, hogy ha xml-fájlt tudtam generálni, akkor biztosan helyes a kitöltés. Hívjam a cégbíróságot. Hívtam hát. Ők a Microsec-hez irányítottak. Ott azt a nagyon okos tájékoztatást kaptam, hogy az lehet a hiba, hogy a kisadózók adatainál nincsen 'anyja neve' rubrika, míg a tagoknál van, tehát ne töltsem ki a tagok 'anyja neve'-t. Mondtam, hogy ezért a cégbíróság fog tartón lőni. Ment tovább az ujjal mutogatás a Complexre. Újra hívtam a Complexet, elküldtem nekik a formanyomtatványt. Kb. 2 óra után rájöttek a hibára: a kiadózók adatainál, a 'lakcím' rovatban nem szabad az irányítószám előtt megadni az országkódot (üresen kell hagyni a rubrikát), mert az csak a külföldiekre vonatkozik ... Ezt érzékeli eltérésnek a rendszer. És hogy ezután mit mondtam, azt nem írom le ...