Egyéni vállalkozóról info???


ObudaFan # 2006.02.13. 18:11

Köszönöm szépen. :)

macs # 2006.02.11. 23:35

Szia ObudaFan!
Nagyon köszönöm a válaszodat!
Remélem sikerülni fog!
Bocsánat, hogy így kiömlött a bilim, hogy GYED, meg gyerek, stb., gondolom millió ilyen panaszt olvasol egy nap, és természetesen mindenkinek a saját nyűge a legnagyobb!
Kívánom, hogy a sok segítséget amit Te itt adsz az embereknek búsásan meghálálja a sorsod!
Macs

ObudaFan # 2006.02.11. 08:24

Írásban add be a feljelentést a rendőrségre, és ha elutasítják, tegyél panaszt. Ha pedig elutasítják újra, akkor marad a fizetési meghagyás, sokkal többet nem tudsz tenni.

macs # 2006.02.11. 01:45

A probléma az, hogy kölcsönadtam, hogy egyéni vállalkozásba kezdjen egy ismerősöm /több mint 10 éve barátnőm -volt/, de visszafizetés nélkül lelépett, nem találom sehol.
A polgárjogos résznél Te tanácsoltad -még egyszer köszi-, hogy esetleg próbáljak meg rendőrségre menni, vagy a szerződés alapján fizetési meghagyást lehet indítani.

A probléma az hogy rendőrségen nem akartak velem foglalkozni, merthogy nem bizonyítható a csalás - szerintem meg sem hallgatták a full sztorit -, közölték, ha szerződés van róla akkor menjek a polgárjogi bírósághoz.

Ez szerintem egy igazi gusztustalan jogi csapda, mert fizetési meghagyást hogyan indítsak, ha tudom, hogy a csajnak nincs semmi a nevén, max. a vállalkozás, HA EGYÁLTALÁN ELINDÍTOTTA. Ha nem indította el, akkor meg csaló nem? - Hiába írt alá szerződést, mert én le is írtam, hogy kifejezetten arra a célra adtam?

De én hogyan tudom kinyomozni, hogy elindította a váll.-t, ha nem tudom felkérni, hogy mutassa meg az igazolványát??? Én úgy érzem ezért kéne a rendőrség, mert nekem nincs jogom hozzá.

Ha már itt tartunk, ha nem hajlandók csalás ügyben eljárni, bejelenthetem az eltűnését hiszen állítólag hetek óta nem tud róla senki semmit, volt egy exe aki állítólag fenyegette. Mi van ha tényleg nem lelépett, hanem valami géz van? Ha megtalálják a bejelentővel nem közlik az elérhetőségét? - gondolom nem, csak a családtagokkal, igaz?

Bocsánat, a rengeteg kérdésért, de rá vagyok kényszerülve, hogy kombináljak, hogy hogyan kaphatnám valóban vissza a pénzemet. Kisgyerekkel GYED-ből élek albérletben és ha nem is éhezek, de éppen neccen vagyunk minden hónap végén, most sikerült beszállni egy újépítésú lakásba, amihez nekem a családomtól kellett kölcsönkérni az önrészhez, miközben a pénzem ennél a nemistudomminneknevezzemnél van.
Azt hiszem, hogy ha tényleg csak nem akarja visszaadni a pénzt, a csalásos feljelentésre, ha megkapná az idézést, talán megrémülne annyira hogy magától rendezze a dolgot - bár már most már egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy eléggé ismertem.

Kérlek adj tanácsot ezúttal is!
Előre is köszönöm válaszod, segítségedet!
Macs

ObudaFan # 2006.02.10. 17:34

A vagyoni helyzet vizsgálata azért fogalmilag kizárt, mert e.v.-nál nincs elkülönült vállalkozói vagyon, csak maga a személyes vagyon. Az e.v.-kat (5) a Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatala - a gazdasági forgalom biztonsága, a vállalkozás gyakorlásával összefüggô jog vagy tény igazolása céljából, a vállalkozási tevékenység megszûnésétôl számított két évig - kezeli. Viszont információt csak törvényben meghatározott személyek kaphatnak erről, így a legegyszerűbb, ha inkább megkéred, hogy mutassa be a vállalkozói igazolványát.

macs # 2006.02.10. 16:44

Sziasztok!

Nem teljesen vág a témába a kérdésem, de nem tudtam hol tegyem fel. Tudom hogy gt-ról a cégbíróságon vannak adatok, amik lekérhetőek nyilvánosan, de

ha egyéni vállakozóról akarok olyan infót lekérni hogy pl.:

  • valóban egyéni vállkozó-e vagy csaló,
  • van-e üzlethelysége? ,
  • milyen a vállalkozás anyagi helyzete?

honnan kérhetem, kérhetem-e a fenti infókat??
Köszi
Macs