Ctv 127. § - Cégbíróság


ObudaFan # 2006.03.13. 15:48

Azért egyébként sem igazán értem, hogy a jogi képviselőd miért nem akar eljárni.

gyandor # 2006.03.12. 21:46

Mindenkinek köszönöm a választ. A dolog banki része megoldódott, bár ennyi erővel már a befizetés napján átvezethették volna a pénzt a folyószámlára.
Bevittem annak az igazolásnak a másolatát, amit a bankban kaptam, annak a levélnek a másolatát, amellyel bekültem a Cégbíróságnak a banki igazolást, és a tértivevényt.
Viszont a hozzászólások alapján úgy tűnik, jogi képviselőm tévedett, amikor azt mondta, hogy küldjem csak be a banki igazolást.
Remélem, a cégbíróság nem volt túl szigorú és csatolta a cégiratokhoz a papírt. Így talán akkor sem kell izgulnom emiatt a "jogi pontatlanság" miatt, ha esetleg egyszer miniszterelnök leszek :-))

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2006.03.09. 18:59

Kedves Gyandor!

A cégbírósgának nem is kell válaszolnia. Egyébkéntz cégeljárásban kötelező az ügyvédi kérpviselet, azonban ilyen esetekben a banki igazolást az alábbi szöveggel szöktuk beküldeni, kérem a T. Bíróságot..., hogy a ....cégjegyzékszámú ügyben a törzstőke befizetés igazolását a cégiratokhoz csatolni szíveskedjen. Pont.
A cégbíróságnak ezzel több dolga nincs.
Üdvözlettel:

Két Lotti # 2006.03.01. 11:20

Csak lehet a gond, hogy néhány bank addig nem oldja fel a törzstőkeként befizetett összeget, amíg nem prezentálod a cégbíróság által érkeztetett bejelentése, ehhez viszont mindenképp ügyvéd kell, me t a jogi képviselet kötelező a cb előtt.

üdv.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

ObudaFan # 2006.02.26. 09:04

Jogi képviselet ehhez nem ártott volna, szerintem írjon is a cég jogi képviselője ehhez egy kísérőlevelet. Ugyanakkor a cégbíróság nem hoz végzést arról, hogy a bejelentést tudomásul vette, hanem - ha valami problémája van - törvényességi felügyeleti eljárást indíthat.

gyandor # 2006.02.25. 04:29

Üdv mindenkinek

Kft alapításakor éltünk a 127. § adta lehetőséggel:
"127. § Ha a pénzbetétek teljes összegét a társaság alapításakor nem fizették be, a fennmaradó összegek befizetésének módját és esedékességét a társasági szerződésben kell meghatározni. A társaság cégbejegyzésétől számított egy éven belül valamennyi pénzbetétet be kell fizetni, melynek megtörténtét az ügyvezető köteles a cégbíróságnak bejelenteni."

A probléma a bejelentéssel van. Amikor eljött az idő megkérdeztem a jogi képviselőt, hogy a bejelentésnek mi a módja. Azt mondta, a banki igazolást küldjem be a cégbíróságra. Megtettem, viszont a cégbíróság a mai napig nem válaszolt. Közben eltelt 4 hónap és a befizetett pénzbetét azóta is parkolópályán van a bankban.

  1. Tévedett az ügyvéd? Mégis neki kellett volna bevinni a papírt a cégbíróságra?
  2. A cégbíróságnak nem kellett volna legalább annyit válaszolni, hogy nem az a módja a bejelentésnek?
  3. Cégbírósági ügyfélszolgálaton van esélyem és lehetőségem utánajárni a dolognak, vagy ehhez is jogi képviselő kell?

Előre is köszi a válaszokat