Nem úgy értette. Van a hitelező, aki a clg felszámolását kérte. De ezen hitelező ellen meg ő kért végrehajtást, méghozzá pontosan a felszámolás során érvényesíteni kívánt követelésre. Csak szerintem ettől még a céget vígan felszámolják.
Felszámolási eljárásról szóló új törvény?
- 1
- 2
Cégnek van gyermektartásdíj fizetési kötelezettsége? Ez számomra új...
az még hagyján, de kinek akar bejelenteni és mit?
A tartásdíjnál gondolom a fizetésből való letiltásra gondol.
egyébként 40 napon túl is lehet hitelezői igényt bejelenteni, de ez csak akkor lesz kielégítve, ha minden 40 napon belüli hitelező kielégítést nyert.
Ismétlem: a cégnek egyetlen hitelezője van, aki a felszámolást kezdeményezte. A végrehajtást nem a cég ellen kérték, hanem ezen hitelező ellen. A végrehajtás tárgya lenne a felszámolás alatt álló céggel szembeni követelés. (A gyerektartásdíj-követelés a végrehajtás alapja.) Helga abban bízik, hogy ha a végrehajtást időben foganatosítani lehet, akkor a cég megmenekül. Szerintem meg akkor se - a végrehajtó nem fogja leállítani a felszámolást, csak a hitelezőt a felszámolásból megillető összegre fog rátenyerelni - és azt átadja helgának. De a cég megy a levesbe. Jó esetben az ingatlanvagyonát nem kell elárverezni.
Köszönöm a válaszokat. Van néhány valaszadó, akit nagy csodálattal figyelek. Ha ilyen szakszerű lenne minden jogi szakember !
Egyébként nagyon érdekes dolgok történnek, ugyanis, mint adós, egy kumma értesítést nem kaptam még, de az ítélőtáblán bejelentett ügyvéd sem. Viszont bementem a bankba, hogy az apehnek járulékokat utaljak, többek között a saját egészségügyi hozzájárulásomat is, mire közölték velem, hogy nem tehetem meg. Õk már értesültek a felszámolásról!
Ilyenkor mit lehet tenni? Majd a késedelmi pótlékot is vígan rám verik?
Kicsit le vagyok fáradva, de akkor jól értem, hogy egyszerű mezei anyaként, még vh lap nélkül be-
jelenthetem a felszámolónál hitelezői igényemet, csatolva a bírósági ítéletet?
Egyszerűen józan paraszti ésszel nem értem, hogy egy ilyen esetben miért nincs valamilyen formában átjárás a családjog és a gazdasági jog között? Hol vannak ilyenkor a gyerekjogok ?
Helga, az ég áldjon meg!
Egy hónapja magyarázom, hogy te meg a résztulajdonodban álló kft két külön személy vagytok. A férjed neked tartozik, nem a cégnek. Neki viszont a cég tartozik.
kbs
Az ég az tényleg megáldott ! De ennyire ?
- 1
- 2

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02