Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


eszközkezelő

SzKriszta83 # e-mail 2018.10.31. 10:31

Kedves Barkinca!

Amennyiben a férjed lemond a bérleti jogról az Ingatlan- a jelen jogszabályi háttér mellet- véglegesen az Eszközkezelő tulajdonában marad. Jelen szabályozás szerint csak az eredeti bérlők együttes döntése mellett lehet azt vissza vásárolni. Amennyiben az egyik fél lemond vagy akár elhalálozik ez a jog örökre elvész.
Ezt kell mérlegelni, akár csak a gyerekek szempontjából is. Amennyiben emellett döntötök mégis jelezni kell a szándékot az Eszközkezelőnek.
Üdv: SzKriszta

barkinca # e-mail 2018.09.07. 18:54

Kedves Gerbera!
Értem mit mondasz. de sajnos a viszony a volt párral annyira rossz, hogy még ingyen sem kellene nekünk az a lakás. ő persze visszavásárolhatja ha akarja. Sokszor megjártuk már vele ezért nem szeretnénk ha bármi ügyben is egy papíron szerepelne férjem neve vele :-(((
Szóval ez van. Ezért próbálom kideríteni mi a menete a szerződés részünkről való felmondásának.
Barkinca

gerbera317 # e-mail 2018.09.07. 13:08

Nekünk ahhoz az ingatlanhoz már semmi közünk nincs
Ezt majd akkor mondd, amikor felajánlják, hogy az ingatlant hugyé' sz@aré' visszavásárolhatják a volt tulajdonosok. Jól jöhet az még valamikor, úgyhogy érdemes a dolgot melegen tartani.
Nem muszáj nekem hinni.

Grave7 #   2018.09.06. 18:42

@barkinca: Ha jól tudom, csak a bérlő vásárolhatja vissza az ingatlant (és a bérleti jogot nem lehet átruházni), amennyiért pedig vissza lehet vásárolni az ingatlant, valószínűleg sokkal kedvezőbb, mint piaci áron venni egyet.

barkinca # e-mail 2018.09.06. 16:27

Kedves Gerbera!

Köszönöm, hogy válaszoltál!
Nekünk ahhoz az ingatlanhoz már semmi közünk nincs, ha vissza akarja valaki vásárolni az csak az lehet aki most is benne lakik. Ezért nem értem ha férjem kilépne, miért hiúsulna meg a visszavásárlás. Volt párja attól még visszavásárolhatja ha akarja nem?
Köszönöm szépen, BArkinca

gerbera317 # e-mail 2018.09.05. 10:36

Nem kéne kilépni a bérleti jogviszonyból, mert az később meghiúsíthatja az ingatlan visszavásárlását.

barkinca # e-mail 2018.09.04. 18:33

Tisztelt Szakértők!

A következő témában szeretnék tanácsot, segítséget kérni.
Férjem évekkel ezelőtt szétment volt párjával, aki a közös lakásban maradt 2 gyermekükkel, illetve született neki egy harmadik is. A hitelt fizetni nem tudták, ezért az eszközkezelőhözt fordultak, akik el is fogadták kérelmüket, a hölgy gyermekeivel ott maradhatott, megtörtént az adásvételi szerződés és a bérleti szerződés aláírása, a hitelt eltörölték. Férjem viszont nem lakik ott, de bérlőként szerepel a papírokon. Hogy lehet ezt megszüntetni? Neki most már ahhoz a lakáshoz nincs köze, nem bérli csak a volt párja. Mit kell tennünk, hogy csak a volt párja egyedül legyen bérlő?
Köszönöm a segítséget!!!!!
Barkinca