Faktoring cégek


alsovonal # 2020.02.05. 11:02

Sziasztok!

Egy kis MKK-s szösszenet, kifejezetten gerbera miatt írom le. :)

... 2019. 12. 31-ig Társaságunk felé befizetés nem történt.

Megfogadtam nem kommunikálok velük FMH-ig, de szívesen reagálnék most, hogy felétek nem is lesz befizetés.

MKK 2k20, lvl 1.

SAJU12 # 2019.11.26. 15:50

Kedves József! Természetesen tudom, hogy egyetemleges a felelősség és az hogy ki lakik a házban, semmi köze sincs az ügynek. A végrehajtás folyamatban a fizetése 33%-a, letiltásra került, az enyém is hamarosan, amint nem gyermek utáni ellátást kapok csak.Sajnos ex nem túl együttműködő, én szeretném ha vállalnánk (megprobalnánk) részletfizetést kérni,ebbe nem megy bele.Az én fizetésemből majd tiltanak 3x annyit, mint az övéből, és tehetetlen vagyok.Az egésznek nem Kellett volna eddig eljutnia, de már ebből visszaút....
Köszönöm a válaszait.

drbjozsef # 2019.11.26. 14:11

SAJU12,

Azt azért tudod, hogy ha végrehajtás lesz és te adóstárs/kezes vagy az ügyletben (gondolom, a "közös" hitel az előbbit jelenti), akkor az egyetemlegesség miatt akár a teljes tartozást behajthatják rajtad, jövedelmedből, vagy vagyontárgyaidból. Még csak a hitellel érintett a lakást sem kötelező elsősorban árverezniük.

SAJU12 # 2019.11.26. 13:59

csak szalmaszálakat keresek...amibe még lehet kapaszkodni,de esélytelen

SAJU12 # 2019.11.26. 13:44

Köszönöm a válaszokat. Nem, nem "valami szakmabeli" vagyok.

gerbera317 # 2019.11.26. 13:25

hónapok óta próbál egyezségre jutni velük, egy összegű felajánlásokkal, eddig sikertelenül
A sikertelenség oka, hogy csak beszél az egyösszegű teljesítésről, de az összeget nem teszi oda az ajánlatához. Így őt nem lehet komolyan venni.
A végrehajtási eljárásban a végrehajtást kérő kizárólag a végrehajtóval köteles együttműködni. Ennek a megtagadása szünetelésre ad okot (52. § c) pont). És nincs olyan szabály, hogy az adós mellőzése hasonló jogkövetkezménnyel járna. Nem tilos együttműködni az adóssal, viszont egyáltalán nem kötelező!
Egyszer összeakadtam egy polgármesterrel, aki udvariasan érdeklődött erről-arról, én pedig udvariasan ismertettem a lehetőségeket. Mire ő felháborodottan kikérte magának a kioktatást. Csak néztem, mint a vett malac. Ugye, te nem valami szakmabeli vagy? ;-/

drbjozsef # 2019.11.26. 13:22

SAJU12,

Ha lenne is ilyen kötelezettség, mint ahogy nincs, akkor szerinted lenne értelme? Az ellenajánlat az lenne, hogy fizesd ki a teljes tartozást + kamatokat + költségeket + díjakat. Hát nem? De.

wers # 2019.11.26. 12:28

nem kioktatásnak szántam

Lehet nekik van valami belső szabályzásuk, de egy hitelezőt sem lehet alkura kényszeríteni. Az más kérdés, hogy a megegyezéssel lehet jobban járna, de majd ő eldönti.

SAJU12 # 2019.11.26. 12:25

Köszönöm a választ,(azaz a kioktatást) ez kérdés volt egyébként, amit nem én találtam ki, mégegyszer mondom érdeklődés volt arról, amit ügyintéző mondott, hogy kb 3 hónapja a beadott kérelmekre ellenajánlatnak is kellene lennie. Mivel nem tudom, kérdezek.Elnézést érte akkor

wers # 2019.11.26. 12:18

ellenajánlatot kellene tennie a faktoringnak minden kérelem esetében

Miért is kellene neki ellenajánlatot tennie? Miért kellene kötelezően akár egy fillért is elengedni, vagy akármekkora határidőt is engedni?
Neki egyébként van ajánlata, azt közölte veletek. Nektek van más elképzelésetek róla, nem neki.

SAJU12 # 2019.11.26. 12:10

Üdvözlök Mindenkit!
Van egy immáron már végrehajtás alatt lévő lakáshitel tartozásom az exemmel közösen, aki egyébként ebben a házban él családjával hosszú évek óta. Otp Faktoringnál az ügy, hónapok óta próbál egyezségre jutni velük, egy összegű felajánlásokkal, eddig sikertelenül.A kérdésem arra irányulna, hogy az egyik ügyintéző elejtett egy olyan mondatot, miszerint már ellenajánlatot kellene tennie a faktoringnak minden kérelem esetében.Ezt nem teszik sosem.Létezik ilyen jogszabály esetleg valahol, vagy ez maximum házon belül lefektetett dolog lehet esetleg?Csak mert hivatkoznék rá a kérelemben ha létezik ilyen, köszönöm előre is a segítséget.

drbjozsef # 2019.11.19. 06:01

evimeri,

Milyen hitel volt ez?

Egyébként a faktorcég sem számol más kamattal, mint amivel a bank, vagy bárki más számolna, és SZÁMOLHAT : pontosan azzal, amit késedelembe esés esetére aláírtál a szerződésben.

Egy fogyasztási hitelnél ez 35-45% is lehet. Ezzel pár évente meg lehet duplázni egy tartozást, még úgy is, ha részletekben valami keveset fizetsz.

Hidd el, a szerződés szerint járnak el, már csak azért is, hogy ha bíróságre kerülne az ügy, akkor ott mindent igazolni tudjanak. És tudnak is, biztos lehetsz benne.

Igen. Sajnos az életben előfordulnak ilyen helyzetek.

evimeri # 2019.11.18. 17:35

Köszönöm az építő jellegű válaszokat.

  1. Ha lenne annyi pénzem, hogy egybe kifizessem, már megtettem volna.
  2. Szerződést szegtem?

A bankkal szemben biztosan.
Sajnos az életben előfordulnak, olyan helyzetek, amit nem látunk előre és minden igyekezetünk ellenére sem tudjuk megoldani.
Ezt használják ki a faktoring cégek és ezért tesznek embereket földönfutóvá, nincstelenné.
A tartozásomat nem vitatom, de hogy uzsora kamattal dolgoznak legálisan az felháborít.

lajcsó # 2019.11.18. 12:40

Azt be kell látnod, ha az általad fizetett törlesztés összege még a kamatot sem fedezi akkor értelemszerűen soha nem fog csökkenni a tartozásod!

gerbera317 # 2019.11.18. 12:26

Van értelme esetleg felbontani a megállapodást
Nem kell. Bőven elég, ha szerződést szegsz. Ahogyan eddig is tetted.
esetleg egy kedvezőbbet kieszközölni?
Ahhoz előbb alkupozícióba kell hoznod magadat. Ahogyan eddig nem tetted.

drbjozsef # 2019.11.18. 11:57

evimeri,

Szeretném megkérdezni, hogyan lehetséges az, hogy egy faktoring cég pár száz ezer forintos tartozásból majd 2 milliót csinál?
Könnyedén. Megfelelő szerződést írtál alá, megfelelő idő telt el, és költségei voltak.

Olyan kamatot tesznek rá amilyet akarnak?
Nem.

Igaz-e, hogy a bank jogtalanul adja el a tartozásomat illetve jogtalanul adja ki az adatokat?
Nem igaz.

Van értelme esetleg felbontani a megállapodást és esetleg egy kedvezőbbet kieszközölni? Vagy ezt már így utólag nem lehet?
Közös megegyezéssel természetesen (szinte) mindent lehet. De miért menne bele a faktoring, ha sikerült nem utánaszámolnod az aláíráskor, és örökké fizetni fogsz neki?

Van egyáltalán valami megoldás, hogy csökkenjen a tartozás összege?
Persze, egyben kifizetheted az egészet, mindenestül, és akkor meg is szűnik a tartozás.

evimeri # 2019.11.18. 11:23

Üdv mindenkinek!

Szeretném megkérdezni, hogyan lehetséges az, hogy egy faktoring cég pár száz ezer forintos tartozásból majd 2 milliót csinál?
Olyan kamatot tesznek rá amilyet akarnak?
Másik kérdésem az lenne? Igaz-e, hogy a bank jogtalanul adja el a tartozásomat illetve jogtalanul adja ki az adatokat?
Egyik helyen ezt írják a másik helyen azt. Sajnos nem tudok eligazodni a témában.
Még egy kérdés:
2 éve megegyeztem a faktoring céggel. Azóta is fizetem havi rendszerességgel. Legutóbb kiküldtek egy elszámolást, amely szerint szinte semmit sem csökkent a tartozás. Néha úgy gondolom felesleges fizetnem, hiszen életem végéig sem telik le.
Van értelme esetleg felbontani a megállapodást és esetleg egy kedvezőbbet kieszközölni? Vagy ezt már így utólag nem lehet?
Van egyáltalán valami megoldás, hogy csökkenjen a tartozás összege?
Előre is köszi a válaszokat.