Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Legal Group+KHR - lista

drbjozsef #   2020.03.06. 13:37

epreserdő,

A KHR törvény külön nem ír a végrehajtásról.

(4) A KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás az adatszolgáltatás tárgyát képező szerződésből eredő késedelmes tartozás teljesítése esetén a késedelmes tartozás teljesítésétől számított egy év elteltével haladéktalanul és vissza nem állítható módon törli a 11. § (1) bekezdés szerinti referenciaadatot.

Ha teljes egészében végrehajtják a teljes (menet közben természetesen kamatozó) összeget, akkor elvileg a fentiek alapján 1 évig leszel még fent a listán (olyan nincs valójában, hogy "passzív".

De ez a végrehajtás befejeződésekor fog indulni.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

epreserdő # e-mail 2020.03.06. 11:30

Tisztelt Szakértők!

Abban kérnék segítséget, hogy a KHR-ben ugyanúgy negatív passzív státuszba kerülök-e végrehajtást követően, mintha saját magam rendeztem volna a tartozást? Így mennyi ideig láthatók az adatok nemleges nyilatkozatnál?
Köszönöm!

Szomorú örökös #   2020.02.26. 06:03

Rezeske

Én ezt a törvényt használnám fel arra, hogy kissé megszorongassam őket, mivel ha a KHR-ről hamarabb tudok, akkor nem tartanánk itt, ahol...

Nem tudom, mire számítottál? Aki nem fizet, az mindig a KHR listára kerül.

csak a körülmények szerencsétlen alakulása az, ami akadályoz abban, hogy fizessek

Na ja...mindig azok a fránya szerencsétlen körülmények...nem mellébeszélni kellene, hanem beleállni és kifizetni a tartozást. Szóval irány a végrehajtó cég és le kell ülni vele egyezkedni.

A talpra állásom egyik lépését akadályozta meg az, hogy megtalálták ennek a cégnek a bejegyzését a KHR-en

Ez a lista egyelőre be fogja árnyékolni az életedet, meghatározó pontja lesz, nyugodtan készülj fel rá. Amíg ki nem fizeted a tartozást, addig nem fogsz tudni tovább lépni.

Rezeske # e-mail 2020.02.25. 18:18

Sziasztok,

köszönöm mindenki válaszát.

drbjozsef: ezt a törvényt én is kitúrtam, és bevallom, hivatkoztam is rá megkeresésemben, bízva abban, hogy mint ahogy az Intrum se nagyon küld ügyvédeket esetleges bírósági tárgyalásokra, a Legal sem költ ilyenekre sok pénzt.

gerbera: természetesen igazad van, viszont vannak olyan élethelyzetek, amikor az ember nagyon mélyen van, nagyon mélyről kell felálljon. Ilyenkor rendezi a dolgait, megpróbál felszínen maradni, és fizet, ahogy tud. Én is ezt teszem,mert utálok tartozni. Itt már csak a körülmények szerencsétlen alakulása az, ami akadályoz abban, hogy fizessek :-(

Szomorú örökös: igazad van, viszont ez a hét és a jövő hét pont nem alkalmas arra, hogy személyesen keressem fel őket, mivel kicsit messze vagyunk egymástól (több, mint 200km.)
Soha nem alkudoztam még ilyen céggel, fogalmam sincs, mit lehet vagy mit kell egy ilyen megbeszélésen mondani, kérni, stb....
Talán jövő hét vége felé el tudok szabadulni, és akkor megkeresem őket, de abban kérnék némi tanácsot, hogyan, milyen technikával lehet alkudni velük akár részleges elengedésről, részletfizetésről. Én ezt a törvényt használnám fel arra, hogy kissé megszorongassam őket, mivel ha a KHR-ről hamarabb tudok, akkor nem tartanánk itt, ahol... :-(

A talpra állásom egyik lépését akadályozta meg az, hogy megtalálták ennek a cégnek a bejegyzését a KHR-en :-(

drbjozsef #   2020.02.25. 07:42

Rezeske,

Így van. 2011. évi CXXII. törvény, 15§(3).

De a törvény nem szab szankciót ennek elmulasztására.

Mint ahogy te is elmulasztottad törleszteni a tartozásodat. Na, ahhoz már több törvény is szab szankciókat.

Attól nem lesz "törvénytelen" a referenciaadat szolgáltatás, hogy elmulasztottak értesíteni, ha egyébként a törvényi feltételei fennálltak az adatátadásnak.

Mit tehetsz? A KHR listán szereplés tekintetében lényegében semmit.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Szomorú örökös #   2020.02.25. 06:07

Rezeske

A tartozásomat elismertem, ennek 2 éve, akkor írtam nekik levelet, amelyben felajánlottam fizetési helyzeteket

Amikor az ember sz@rban van, akkor nem levelezgetni kell és várni a csodát, hanem elmenni hozzájuk személyesen és úgy egyezkedni. De valóban a legjobb megoldás a KHR listáról lekerüléshez a tartozás teljes rendezése. Igaz utána is a törvény szerint talán egy évig még úgyis ott fogsz maradni.

gerbera317 # e-mail 2020.02.24. 21:40

Fizesd meg a tartozásodat. Attól, hogy elismered a tartozást, nem lettél jó adós. Ellenben attól, hogy nem fizetsz, éppen rossz adós vagy. A rossz adósnak pedig A KHR-listán a helye ugyebár.

Rezeske # e-mail 2020.02.24. 20:04

Eddigi nyomozásaim alapján bármely pénzintézet köteles a KHR-listára való felkerülés előtt hivatalos értesítést küldeni, a tervezett adatátadást megelőző 30 nappal.

A Legal ezt elmulasztotta.

Így kerekebb a kérdés: mit tehetek?

Rezeske # e-mail 2020.02.24. 19:25

Sziasztok,

tárgyban szereplő "vállalkozás" KHR-listára tett úgy, hogy erről nem kaptam Tőlük semmilyen hivatalos értesítést (ezt ők is elismerték, hogy nem küldtek hivatalos, tértis vagy ajánlott levelet erről.)

Kellett volna nekik ilyet küldeni vagy sem?

A tartozásomat elismertem, ennek 2 éve, akkor írtam nekik levelet, amelyben felajánlottam fizetési helyzeteket, de egy betű válaszra sem méltattak.

Van valami jogi lehetőségem legalább arra, hogy a KHR-ről levegyenek? A tartozást ismétlem, elismerem, ki is fizetném......