szia joker100 azt hiszem ez lessz az az út csak még egy kicsit értetlenkednék.
- Ha a szerződésszegés oldaláról közelítjük meg a lehetetlenülést, akkor ez azt jelenti, hogy a teljesítés utólag és végleg válik lehetetlenné, de nincs késedelem, illetıőleg annak jogkövetkezményeit nem lehet alkalmazni. A magyar bírói gyakorlat elismeri a jogi, fizikai, érdekbeli és a gazdasági lehetetlenülést.
Tehát a jog elismeri a gazdasági lehetetelenülést az esetemben és szerintem több adósággal küzdő ember esetében is lehet a munkahely elvesztése ?
bocsi hogy nem szólítok mindenkit név szerint aki alább beírt de szerintem itt probléma van a szerződés értelmezése körül.
A bank valóban pénzt adott és pénzt vár vissza de szerződésbe foglalta, hogy az általa adott hitel fedezetéül elfogadja a nagyobb értéken felajánlott ingatlant.Ha pedig az a fedezet akkor köteles elfogadni ha a szerződő hiteles jelzi, hogy nem tudja pénzben rendezni az adóságát. Nincs kiút és időhúzás a banknak mert a felajánlást nem utasíthatja vissza hiszen az adós szerződésszerint jár el, tehát vagy elfogadja a fedezetként felajánlott ingatlant és leírja az adós tartozását vagy nem fogadja el viszont akkor meg kell indokolnia a késöbbi késedelmi kamatok és más bőrnyúzó járulékos költségek felszámítását amit éppen a saját magatartása miatt nem tud indokolni.
Ezt lehet érvényesíteni a bíróság elött .
Azt pedig ne monda nekem senki, hogy előre látta a szerződés kötésekor, hogy két év múlva elveszti a munkahelyét és gazdaságilag úgy ellehetetlenűl, hogy még a kajáját is alig tudja megvenni , vagy a válságot előre látnia kellett volna. na neee !