Történet "röviden":
Autótörlesztéssel elmaradtam 3 hónapot, de szerettem volna rendezni.
E hónap elején viszont kiadta a bank az ügyet egy behajtónak.
A behajtó felhívott engem(mobilról) pár napra rá, nem mondta el, hogy pontosan melyik cégtől telefonál, csak hogy tartozásom van a bank felé, és felbontják a hitelszerződésemet. Mondtam, hogy dolgozom, nemérek rá beszélgetni telefonon, bemegyek majd a bankba, egyébként is rendezni szeretném az összeget.
Ez megis történt, befizettem a teljes elmaradásomat, elfaxoltam a banknak az igazolást, majd a bank kérésére a behajtónak is elküldtem.
Lényeg: A behajtó ezután felhívott, hogy rendben, befizettem, de 60.000.- ft-tal kevesebbet, ami a behajtási díj... Kérdeztem, hogy milyen behajtás, sajátkezüleg fizettem be az összeget. Aztmondta azért, mert ő felhívott(közölni konkrétumot nem közölt), és az ő hatására(!) fizettem én be elmaradásomat. Kérdésemre, hogy ilyen drága-e a percdíj, igennel válaszolt :)
A bank ügyintézője szerint is bekell fizetnem a behajtási díjat, de csak egy telefonos ügyintéző volt, ezért be fogok menni a bankba tisztázni ezt.
Kérdés: Van-e olyan jogszabály, amire hivatkozhatok? Mondhatom-e, hogy engem semmilyen behajtó nem hívott? (ha mobilja híváslistájával bizonyítja, hogy hívott, nem velem beszélt... hangfelvételhez nem járultam hozzá, nem is kérdezte, mobilról hívott).
60ezret sokallok azért, mert egyébként is most kaptam pénzt és befizettem volna ígyis-úgyis, a behajtó meg egy semmitmondó telefonhívással jutna az én 60ezremhez... Nem az ő hatására fizettem be az elmaradásomat! Nem is tudtam, hogy ki ő, azthittem a bankból telefonál...
Ötlet?