végrehajtás kérdések


ius latratus # 2012.12.14. 14:48

Istenem, ilyenek jönnek a felsőoktatásból...
Írni nem tud, két szónál hosszabb mondatokkal meg nem bír.

Gabci85 # 2012.12.14. 14:38

Jó napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy májusban, édesanyám hagyatéka révén örököltem egy fél házat, amit elajándékoztam édesapámnak! Az lenne a kérdésem, hogy azóta munkanélküli lettem, elmaradtam a diákhitellel, amit apeh tartozásra átettek, s azt szeretném megtudni, hogy a házra rá terhelhetik-e? Egyébként semmi sincs a nevemen!
Válaszát köszönöm!
Gabi

vegrehajtasugyintezo # 2012.12.13. 16:12

sanyilola

változtass lakcímet, ha 1 évig nem követnek nyomon, elévül az ügyed...

Sziszi55 # 2012.12.12. 14:06

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni hozzáértőktől. Édesanyámnak van hitele a Cetelem banknál. Sajnos munkanélküli lett így elmaradt 3havi törlesztéssel. Ma hívták őt, hogy az ügye átkerült az adósságkezelési csoporthoz. Az volna a kérdés, hogy mennyi idő után kerülhet végrehajtásra az ügye?

sanyiola # 2012.12.12. 14:04

Szép napot mindenkinek.
Sok kérdésem van igy kezdem az elején az a legegyszerűbb.
Sajnos van tartozásom két telefon társaság felé. Munka megszűnése miatt nem tudtam fizetni ezért én vagyok a hibás ezt tudom. Rendezni akarom ezeket. Jött ma egy levél az INTRUM JUSTITIA ZRT.-től hogy az egyik tartozásom 74068 ft. Adtak egy olyan lehetőséget hogy ezt kifizethetem részletre is amit én szeretnék is megtenni de kérdem én ha belemegyek a részletfizetésbe nem fog még nekem plusz terhet rátenni? Vagy egyéb költséget? Mert ezt a tartozást egy havi 10ezer forinttal tudnám törleszteni. A kérdéseim még azok lennének hogy:
Mit vihet el a behajtó?
Semmi nincs a nevemen akkor a szüleim ingóságához hozzá nyúlhatnak mivel itt lakom velük?
Azt honnan lehet megtudni hogy egy tartozás elévült?
Köteles vagyok a behajtót be engedni a házba?
Ha a szüleim titkolják hogy itt lakom velük akkor mit tud tenni a behajtó,akkor is bejöhet a házba és elvihet bármit?
Szeretném kifizetni a tartozást ezek a kérdések csak érdekelnek hogy hogy is mennek ezek a dolgok. A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv

gerbera317 # 2012.12.11. 20:49

Nos, a végrehajtás a tartozásod történetének már az a szakasza lesz, amikor senki nem fogja megkérdezni tőled, szeretnél-e együttműködni. A fizetésed egy részét a munkáltatód olyannak fogja utalni, akivel addig szóba sem álltál, a bankszámládról a pénz szintén oda fog vándorolni. Az autódat lefoglalják és kivonják a forgalomból, az ingatlanvagyonodat szintén lefoglalják. Távollétedben felnyitják a lakásodat és az értékesebb cuccokat szintén lefoglalják. Végül ezeket árverésen értékesítik, és a vételár szintén nem a tiéd lesz. Te tépni fogod a szádat, hogy "ehhez nincs joguk", de ez senkit nem fog meghatni.

Miért is nem akarsz együttműködni?

gederisti # 2012.12.10. 14:38

Tisztelt gerbera317!

Mit ért azalatt,hogyha végrehajtást intéz velem szemben a faktor akkor nekem reszeltek?

vegrehajtasugyintezo # 2012.12.07. 17:54

Henri

Örülök a győzelmednek :)

gerbera317 # 2012.12.07. 16:21

Ha nem működsz együtt, akkor a faktor perben vagy fizetési meghagyásos eljárásban elő fogja adni, hogy tartozol neki. Te pedig nem fogod tudni - illetve már ki is jelentetted, hogy nem akarod - bizonyítani ennek az ellenkezőjét. A végrehajtandó határozat azzal fog jogerőre emelkedni, hogy köteles vagy a tartozásodat megfizetni. Ha továbbra sem fizetsz, végrehajtást fog kérni ellened a faktor, onnantól pedig neked reszeltek.

gederisti # 2012.12.06. 16:36

Tisztelt gerbera!

és hanem működök velük együtt és nem is foglalkozom velük,akkor mit tudnak tenni?

gerbera317 # 2012.12.04. 20:37

A faktor a perben vagy fizetési meghagyásos eljárásban elő fogja adni, hogy tartozol neki. Te pedig - különben miért kérdeznéd? - nem fogod tudni bizonyítani ennek az ellenkezőjét. Marad az együttműködés.

gederisti # 2012.12.03. 17:44

Tisztelt forum!

Azt szeretném kérdezni,hogy abban az esetben milyen következmény várható ha kaptam levelet a díjbeszedő rt től és a levél végén az állt,hogy amennyiben nem működök velük eggyütt akkor perre viszik az ügyet és polgári peres uton követelik a kintlévőségüket.Ez a pereskedés hova vezethet és milyen eredménnyel zárulhat?

henri # 2012.12.01. 18:20

Tisztelt Tanácsadók. Főleg Végrehajtásügyintéző! Ma kaptam meg a bírósági határozatot (itéletet). Volt a Telenorral szemben egy tartozásom amit be akartak hajtani rajtam de jóval több mint egy év telt el tehát a tartozás elévült. A Bíróságnak megküldött indoklást elfogadták és első fokon nekem adtak igazat és kimondták ,hogy a tartozás már nem behajtható. NAGYON KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!! Üdv: Henri

vegre # 2012.11.29. 12:08

veso:
"Végleges kivonáshoz szükséges még:

  • Engedéllyel rendelkező autóbontótól származó igazolás, mely tartalmazza a

    gépjármű átvételéről szóló igazolást is."

dehat ezt mondtam en is :S

vegre # 2012.11.29. 12:08

veso:
"Végleges kivonáshoz szükséges még:

  • Engedéllyel rendelkező autóbontótól származó igazolás, mely tartalmazza a

    gépjármű átvételéről szóló igazolást is."

dehat ezt mondtam en is :S

Mimóka # 2012.11.29. 11:38

Korábbi tanácsaitokra alapozva a végrehajtónál kértem adósom ingatlanának árverezését,mivel a 2012,szept.15.én kötött részletfizetési megállapodásnak nem tett eleget.
Ott helyben írtam egy kérvényt,hogy most már vagy kifizeti egy összegben,vagy ragaszkodom az árverezéshez!
Azt nem értem,hogy több mint két hónap eltelt,a pénznek oda kellett volna beérkezni,hivatalból a nem fizetés tényére nem kellett volna valamit intézkedniük?
Ezenkívül még júliusban találtak az egyik pénzintézetnél a nevén lévő takarékkönyvet 40e Ft-al.
Felszólították az adóst,szolgáltassa be,ő erre befáradt,és közölte nem találja a takarékkönyvet!
Ez a dolog ezzel részükről befejeződött,lefoglalták,de semmi több.
Azt nem értem miért nem megy a dolog a maga útján,hisz én befizettem a nem kevés munkadíjat,és ha azt szeretném,hogy történjen valami előrelépés állandóan oda kell járnom?
Minden munkának megvan a maga ügymenete,amit az illetékes ügyintézőknek az ügyfél "látogatásai" nélkül is folyamatában sorban kell csinálni.
Ez a végrehajtási ügyekben nem így működik?
Városunkban két végrehajtó van,én sajnos ide kerültem.
A másik végrehajtónál úgy hallom ez egyáltalán nem így működik.Oda nem kell bejárkálni,teszi a dolgát és Ő értesíti az ügyfeleket a végrehajtási intézkedésekről.
Ezzel az a bajom,hogy nem az én stílusom örökké nyaggatni,de úgy látszik erőt kell venni magamon a saját érdekemben és ezt végig így kell csinálnom!
.

EVSIK # 2012.11.29. 11:14

Kedves Fórumozók!

Ha a dolgozónak munkabér előlege van folyamatban és közben letiltás érkezik, akkor hogy alakul a sorrendiség? A munkabér előleg részletei munkabér jellegű letiltásnak vagy önként vállalt levonásnak fognak minősülni? A végrehajtói letiltás beelőzi a a munkabér-előleget és 33%-kot kell arra vonni, a maradékból mehet csak az előleg, vagy a munkabér előleg lesz az első helyen és a letiltás mehet majd csak 17 %-kal?

Előre is köszönöm!

Illetve mégegy: ha a hitelfelvevővel évekkel ezelőtt a hitel felvételekor aláírattak egy hozzájárulást, hogy ha nem fizeti a törlesztőt, akkor a munkáltatót megkeresheti a bank és felkérheti a tartozás levonására, akkor az önként vállalt levonás lesz, tehát a nyilatkozat a munkavállaló részéről bármikor visszavonható és a visszavonás esetén a munkáltatónak a munkavállaló kérésének megfelelően kell eljárni, egészen amíg végrehajtói letiltásként nem érkezik. Ugye?

Ezt is előre is köszönöm!

véső (törölt felhasználó) # 2012.11.29. 10:44
vegre # 2012.11.29. 10:31

miert, hogyan tudom meg a forgalombol veglegesen kivonni bonto nelkul? en ugy tudom hogy mar jopar eve csak igy lehet...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.29. 10:19

Stop! A forgalomból végleg kivonás és a bontóba leadás két különböző dolog.

vegre # 2012.11.29. 10:15

sziasztok ismet!
van egy autom, ami a vegrehajtasi folyamat alatt hivatalosan lefoglalasra kerult (nem vitte el a vegrehajto, reszletekben torlesztem a tartozast)

irtam a VH keronek egy kerelmet hogy jaruljon hozza a forgalombol torteno vegleges kivonashoz, ezt meg is kaptam

a kerdesem annyi, hogy nekem ezzel a papirral egyutt kell pl. bontoba vinnem mert anelkul at sem veszik, vagy ez csak 'formalitas' hogy kesobb ne legyen problema?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.23. 11:05

Szabad - csak ára van. ;)

gerbera317 # 2012.11.23. 09:38

...és utána akár még az ingatlanhitel is borulhat. Tényleg csak gusztus dolga, de nem szabad finnyásnak lenni!

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.22. 12:10

...viszont, ha megfelelően "belevered" a fejébe - amit nyilván meg is sejtett már egyszer, hisz (ahogy írod) szaladt fizetni 25.000 Ft-ot - hogy bedöntheted a drágalátos ingatlanhitelét (úri gusztusod szerint), talán fizetni fog. Ha nem, hát had szóljon az ingó biznisz...

gerbera317 # 2012.11.21. 22:10

Az ingatlan-végrehajtás akkor igazán kényszer, ha azzal bedöntöd az ingatlanhitelét is az adósnak. Csakhogy akkor az árverési vételárból neked nem jut semmi.

Ha volna miből megfizetnie, akkor valószínűleg olyan körülmények között is él az adós. Ingófoglalást neki 2,3 millió becsértékben, azután kótyavetye. Tuti siker, mert ritka manapság az ilyen, és a nepperek már csak a csúfság kedvéért is elmennek egy ilyenre, és licitálnak.