végrehajtás kérdések

gerbera317 # 2016.10.19. 10:42

az adós kötelezhető-e a lefoglalt ingóságának elszállítására az értékesítés helyére?

Ez jellemzően ismeretlen helyen tárolt gépjármű esetében fordul elő. Igen, kötelezhető, mitőbb, rendbírsággal sújtják az adóst, ha nem tesz a felhívásnak eleget.

Egyébként pedig: 117. § (1) Az értékesítendő ingóságnak az értékesítés helyére történő elszállításáról a végrehajtó gondoskodik.

A másik kérdesedhez: Ugyanarra a követelésre nem lehet több végrehajtást elrendelni. Ha mégis megtörtént, a második vh-lapot vissza kell vonni.
Ha két ügyben adós és a vh-kérő ugyanaz, akkor az ügyeket "egyesíteni kell", de ettől a végrehajtói gyakorlat eltérhet, és a bíróság sem szól bele.

Vadsuhanc # 2016.10.19. 11:26

gerbera317

Első dolgom most, hogy köszönetet mondjak Neked, akármi is lesz a végrehajtás vége. A nekem és másoknak adott válaszaid alapján az ingatlan árverést egyenlőre törölték. Töröltek a négy örökölt adósságból egyet, még a végrehajtás költségeitől is eltekintettek. Tudom, hogy a " meccs " csak most kezdődik amit jelez az is, hogy a reggeli hozzászólásom után 4 ( négy ) levelet hozott a végrehajtótól a postás a levelezési címemre. ( Tegnap kettőt az állandóra )

A végrehajtó hétfőn ( most 17.-én ) adta fel az állandó és az általam felé bejelentett lakcímemre is a levelet, hogy holnap ( csütörtök ) 12:00 órára a gépkocsit vigyem az általa megjelölt helyre. Az általad megjelölt jogszabályra hivatkozva írásban a holnapi napon a végrehajtó felé jelezhetem-e, hogy a gépjárművet miért nem adtam át ? ( A gk. nincs ismeretlen helyen, eddig a végrehajtó nem kereste )

A második kérdéshez. Nemcsak az adós és végrehajtáskérő ugyanaz, de a követelés is. A végrehajtási lap visszavonását az azt kibocsátótól kell kérnem vagy mástól, a folyamatban lévő végrehajtásra tekintettel ?

Segítségedet köszönöm.

gerbera317 # 2016.10.19. 13:19

A végrehajtási lap visszavonását az azt kibocsátótól kell kérnem?

A végrehajtást elrendelő hatóságtól (közjegyzőtől, vagy az első fokon eljárt bíróságtól). Azt tudd, hogy két követelés nem attól lesz "ugyanaz", hogy a felek ugyanazok, és a követelés összege is egyforma. Például ugyanannak a parkolótársaságnak akár többször is tartozhatsz 16 ezer forinttal, de attól az nem lesz "ugyanaz" a követelés.

Vadsuhanc # 2016.10.19. 13:40

gerbera317

Ugyanazon szerződésre ( szerződésszám,tartozás elismerő nyilatkozat ) hivatkozva indult az egyik eljárás és a másik is. Az egyiket a bíróság rendelte el 2007-ben a másikat közjegyző 2010-ben. A közjegyzővel beszéltem az iratokból nem tűnik ki, hogy a végrehajtást kérő tájékoztatta volna a már folyamatban lévő végrehajtásról. A közjegyzőt megértem,neki nem feladata a mérlegelés. Az általad leírtak alapján felé kell fordulnom, hogy döntsön a végrehajtási lap visszavonásáról, ha okirattal igazolom felé, hogy az általa elrendelt végrehajtásban már volt ( van ) eljárás ?

ius latratus # 2016.10.19. 14:05

Vadsuhanc

Ha gerberával kívánsz cseverészni, s elhagyod a felézést, esetleg most, az utolsó két hozzászólásodat kijavítod, s úgy teszed fel neki a kérdést, meglásd: sokkal készségesebb lesz, sőt, tetszeni fog neki, hogy kijavítod.

ON

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.19. 14:19

:O)

Vadsuhanc # 2016.10.19. 14:35

ius latratus

Most hol feleztem már megint ? Hülye szokás, de én nem értem hol ? Gerbera sőt KBS, sőt sokan mások azok akit nem szeretnék és soha nem is sértenék meg szándékosan. Amennyiben feleztem megint gerbera, tudd be a hülyeségemnek és ne a tiszteletlenségemnek !

wers # 2016.10.19. 14:42

nálam negyedik sor vége

Vadsuhanc # 2016.10.19. 14:49

Na jó majd gerbera elmondja megint hol hibáztam.

És tényleg nem akarok senkivel tiszteletlen lenni, azokkal meg természetesen nem, akik sokat segítenek.

gerbera317 # 2016.10.19. 15:04

Az általad leírtak alapján felé kell fordulnom,

Neeem, Vadsuhanc. "FELÉ" a fal felé fordulsz, parancsra, közvetlenül tarkónlövés előtt. Ééérteeed??? Az ügyben pedig a közjegyzőhöz fordulsz. Megtisztelnél, ha legalább a hozzám intézett mondataidat nem ilyen idióta módon fogalmaznád meg.

Vadsuhanc # 2016.10.19. 16:25

gerbera317 köszönöm szépen !

Akaratlanul vagyok tiszteletlen, de nem irányodban, hanem a tudatlanságom és tanulatlanságom miatt. A figyelmetlenségemről ne is beszéljek, még wers kifejezett figyelmeztetése ellenére sem jöttem rá mi a baj :-)Próbálom majd korrigálni.

Köszönettel

wers # 2016.10.19. 16:43

Na, én aztán hires vagyok az elirásaimról. (a husszű i és ü hiánya nem elirás, csak nincs a billenytüzeten)

ius latratus # 2016.10.19. 17:51

off

wers

husszű i és ü hiánya nem elirás, csak nincs a billenytüzeten)

Erre ott egy "ű". Lásd: husszű.
:))

On

wers # 2016.10.19. 18:53

:)) erről beszélek, az van, a hosszű ü nincs. Na meg ezen az aranyoson eltalálni, java betü nem ott van,ami a billentyün szerepel.
(csak neked elárulom, azokat is elő tudnám varázsolni, csak egy másik helyről, és szétpacsálja amit addig irtan, együtt a kettő nem szereti egymást. Tudod, ezek olyan okosok)

wers # 2016.10.19. 18:56

bocs ius latratus, visszaolvastam, én jól irtam, ü eredetileg is (véletlen volt)

georgh # 2016.10.21. 16:48

T Fórumozók!
Jogerős bírósági ítélet alapján végrehajtási kérelmet nyújtottam be az elsőfokú bírósághoz. Tapasztalatuk szerint mikor kzdődhet sor a végrehajtási eljárásra?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.21. 17:12

Azt akarod kérdezni, mikor állítja ki a végrehajtási lapot a bíróság, vagy hogy mikor küldi ki a költségjegyzéket a végrehajtó, vagy hogy mikor végzi el az első érdemi végrehajtási cselekmény.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.21. 17:16
  • t?
georgh # 2016.10.21. 17:18

T Kovács Béla Sándor! minderre kíváncsi lennék.
Köszönettel.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.21. 17:56

Két-három hónap; további egy-két hónap; és aztán megint vagy egy hónap.

Evi87 # 2016.10.25. 11:43

Üdv! Fecskeházba szeretnék költözni, ahol kötelező ltp-t kötni! Ehhez majd hozzányúlhat a végrehajtó? Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.25. 11:58

Igen.

Evi87 # 2016.10.25. 12:33

Az "igen" válasz nekem szól?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.25. 12:43

Igen.

Evi87 # 2016.10.25. 13:04

Köszönöm! Jelenleg tiltják a fizetésem 33%-át, ezzel együtt is hozzányúlnak az Ltp-hez? Vagy esetleg addig, ameddig van miből tiltani azt békén hagyják? Nincs sorrend?