Fórum Végrehajtási jog újabb elöl     új hozzászólás


végrehajtás kérdések

babikaa # e-mail 2011.02.28. 22:44

Hűha! most jól összezavarodtam! Tehát a tulajtól nem vehetik el az én ügyem miatt, mivel Ő a tulaj, én meg csak "használom" és fizetem rá a biztosítást. Neki akkor nem lehet baja. Jól értem? Köszönöm szépen a választ!

Dr.Attika # e-mail 2011.02.28. 23:01

Nagyon nem jól érti. "A tulajtól vehetik el." Ön pedig hoppon marad. ( Van erre egy vulgárisabb kifejezés: Pofára esik.)
Egészen egyszerűen önnek semmilyen jogi védettsége nincs.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

babikaa # e-mail 2011.03.01. 00:08

Azt értem hogy a tulajtól elvehetik, de jelen esetben neki semmilyen tartozása nincs sehova. csak az üzembentartónak

kavalkád # e-mail 2011.03.01. 09:23

Végrehajtó1

Mi történik ha a köv. vevő sem veszi meg ?
Rá ua. vonatkozik mint az elsőre ?

AésZ # e-mail 2011.03.01. 10:04

Tisztelt Fórumozók!
Sebesség túllépésének ügyében már az adóhatóságnál várt az eljárás ellenem, amit ellentmondó bizonyítékok miatt időközben megfellebbeztem az eljáró hatóságnál.
Az eljáró hatóság felügyeleti szervéhez került az ügy. Több mint fél éve, a hiánypótlást kérő levele volt az utolsó hozzám, aminek eleget tettem. Ezzel az elsőfokú határozat elleni fellebbezés, részünkről hiánytalan szakaszába léptem.
A rendőrséget idézem:
„Ha az elsőfokú döntéssel szemben fellebbezéssel élt és annak elbírására még nem került sor, ezen ügyben fizetési kötelezettsége még nem áll fenn.”
Mindezek ellenére, ~2 hónappal később az adóhatóság inkasszót nyújtott be, amit a bank részteljesített. Több eredménytelen inkasszó után felszólítottam az adóhatóságot szüntesse be törvénytelen jogsértő tevékenységét.
Adóhatóság a rendőrségre hárítja a felelősséget, hogy tőle semmiféle értesítőt nem kapott erről. - Az elkövető nem vonható felelősségre, csak a megbízó? - Az adóhatóság továbbította levelemet a rendőrségnek, aki hivatalos döntést több mint fél év alatt, még eddig sem hozott ez ügyben, de azt válaszolta az adóhatóságnak, – írja az adóhatóság –, hogy a kifizetési kötelezettség foganatosítható.
Megfenyegetett az adóhatóság, hogy kivonják autónkat a forgalomból, majd értékesítik azt, ha 8 napon belül nem fizetem ki a tartozást.
Vannak-e jogaink, s ha igen elegendő-e azt meglobogtatni az erősek előtt, vagy fegyverkezzek fel én is?

végrehajtó1 # e-mail 2011.03.01. 10:20

babikaa

Ha az üzemben tartónak van tartozása és a gépjárműnek más a tulajdonosa akkor a gépjármű nem foglalható le.Hiszennem a tulaj az adós.

végrehajtó1 # e-mail 2011.03.01. 10:21

kavalkád

Ha a 2 árverés sikertelen akkor 6 hónapig szünetel a végrehajtás

végrehajtó1 # e-mail 2011.03.01. 10:24

AésZ
A rendőrségen verd a vasat.

A Nav addig próbálja behajtani (kötelessége) míg a vh kérő nem jelzi hogy nem kell...

Ez esetben nem jelezte

AésZ # e-mail 2011.03.01. 10:35

Végrehajtó1

Több helyre, több tértivevényes levelet is megfogalmaztam, de nem válaszolnak rá!

kavalkád # e-mail 2011.03.01. 11:44

Végrehajtó1

Bocsánat , pontatlanul fogalmaztam . Ha a köv.alacsonyabb árat licitáló nem veszi meg akkor őrá milyen kötelezettség vagy szankció vonatkozik ?

viki.ca # e-mail 2011.03.01. 12:56

Mai postával kaptam meg "ingatlanvégrehajtás esetén az ingatlan becsértékének közlése a felekkel és érdekeltekkel"melyben van néhány rész melyet nem értek,kérem ha tudnak sgitsenek értelmezni.
"Tájékoztatom,hogy lakottan történő értékesítésre akkor kerűl sor ha erre irányuló kérelmet 15napon belűl előterjeszti.Feltétele,hogy valamennyi végrahjtást kérő egyetértsen vele"
Én azt hittem ez természetes,hogy itt lakom 3 kk gyermekkel lakottan árverezik!Mégsem?És mi van akkor ha a vh.kérő nem ért egyet vele?Akkor máris költözhetünk?
És még valami szemet szúrt,hogy lehet kérni a vh eljárás felfüggesztését,de ha kérem akkor ha el kell hagyni az ingatlant nem kérhetem a halasztást a kiköltözésre!Ezt jól értelmezem...
Köszönöm!

végrehajtó1 # e-mail 2011.03.01. 15:01

mióta laksz ott?

viki.ca # e-mail 2011.03.01. 16:14

A házban 7 éve lakom.

végrehajtó1 # e-mail 2011.03.01. 16:34

Akkor az lakottan kell árverezni.
Becsértéket megállapitották lakottan?

viki.ca # e-mail 2011.03.01. 17:55

Igen a becsérték lakottan 3.400.000,-forint!Amely vicces...a házat 1millióért vettük,de 5 milliót költöttünk rá.3.5szoba,konyha fűrdő központi fűtés...azonban azt tanácsolták,hogy ezen összeget a bank képviselője uigyis meg fogja kifogásolni tekintettel a 10milliós követelésükre

végrehajtó1 # e-mail 2011.03.01. 18:09

Ez esetben lakottan árverezik majd.

Mi a problémád ezzel?

A becsérték nem attól függ hogy mennyi a vh kérő követelése...

viki.ca # e-mail 2011.03.01. 18:33

A problémám csupán annyi,hogy nem értek egyet azzal,hogy a ház csak 3.5millió!És hogy a tartozásomhoz képest olyan minimális összeg...és hogy az életem végéig törleszthetek,és hogy nem tudom hogyan tovább...

végrehajtó1 # e-mail 2011.03.01. 20:44

Lakottan mindig alacsonyabb az ár.
De ha nem értesz egyet akkor kérheted a becsérték módosítását.

sequaestor # e-mail 2011.03.02. 08:42

Végrehajtó1

Gondold csak át ezt a lakottan értékesítést...
ne adj olyan tanácsot, amivel tévhitbe ringatod az adóst...

babikaa # e-mail 2011.03.03. 00:08

Kedves hozzáértők!
Ha végrehajtási ügyből kifolyólag fizetés levonásra kerül sor, ettől független, egyéb ingóságokat is lefoglalnak / lefoglalhatnak (gépjármű) vagy ameddig a levonás megy, addig nem szokták? Köszönöm

végrehajtó1 # e-mail 2011.03.03. 08:18

lefoglalhat

Judit42 #   2011.03.03. 15:15

Kedves hozzáértő fórumtársak! Végrehajtással kapcsolatban szeretnék én választ kapni. Minap szembesültem azzal a rettentően kellemetlen helyzettel, hogy amikor lakossági folyószámlámról egy átutalást akartam elindítani interneten online, akkor a rendszer annyit jelzett vissza, a tranzakció elutasítva, az indító számla le van tiltva. Ezen a napon kaptam meg a kisebbik gyermekem utáni családi pótlékot, amiből én azonnal utalni szoktam idősebb gyermekem diákhitelét, aki sajnos nem tudja mert nincs saját jövedelme, diplomás pályakezdő álláskereső. Egyedül nevelem gyerekeim. Folyószámlámra jön még pár ezer forint (13 ezer) gyermektartási díj, és 78 ezer forintnyi fizetésem, utóbbi csak hónap tizedike környékén.
Értetlenül álltam a helyzet előtt, rögtön hívtam a bankot, akik annyi felvilágosítást tudtak adni, hogy Budaörsi bíróság által kiállított végrehajtási végzés (200 ezer forintról) alapján a lakóhelyemhez tartozó végrehajtó adott ki inkasszót a lakossági számlámra. A számlám egyenlege pluszban van, csak éppen nem hozzáférhető, hiszen ugye le van tiltva.
Kérdezem: az inkasszó az nem azt jelentené, hogy megy x összeg a számlámra, én mennék felvenni, de nem lenne mit, mert inkasszó címen le kellene emelniük? Nem értem ezt, de nem is ez az a kérdésem, amire én most választ szeretnék találni.
Igazi kérdésem, hogy az a bizonyos bíróság engem miért nem értesített semmiről? Rendjén van ez így?
Amin igazából fen vagyok akadva az, hogy a Végrehajtó miért nem küldött nekem erről semmit? Mert nem kaptam semmit, és gondolom kellett volna, sőt nem is egy sima levél formájában, hanem ajánlottan. Nem?
Rendben van, hogy van egy tartozásom, és behajtják. De így? Hogy semmi de az égvilágon semmi előzetes felszólítást, levelet, értesítőt nem küldenek előtte??? Végrehajtónak nem kellett volna nekem küldeni valamit? Végrehajtási lapot vagy bármit???
Rendben, hogy ő is egy ember aki végzi a munkáját, de így? Ilyen módszerekkel? Letiltatja a számlát amire a gyermek eltartásához szükséges kevéske kis pénz megy? Ezt lehet?
Ma azzal telt a napom, hogy végrehajtásról, annak mikéntje után kutatgattam, és nagyon úgy néz ki, hogy ez a végrehajtó nem helyesen járt el, engem mindenképpen értesítenie kellett volna. Neki nincs pénze bélyegre, hogy feladott volna nekem egy értesítést, azt a végrehajtási lapot amit pedig kellett volna, vagy neki annyi a munkája, hogy végrehajt és slussz? Tegye rá a kezét a fizumra, arra a néhány értéktelen ingóságra amim van, de amit a gyermekem nevelésére kapok, arra hogy gondolja? Én elismerem, hogy oké hajtson végre rajtam, de abban nem, hogy ilyen módszerrel. Hogy nem küld egy árva levelet előtte, nem tudok semmiről, csak a sírás fojtogat hogy még a családi pótlékra, tartásdíjra is "rátette a kezét", ami a gyermekemnek kellene! Hol követeljem ezt a nem létező végrehajtási lapot? És hogy legalább árulja már el valaki, a tisztelt bíróság vagy a tisztelt végrehajtó, hogy hol van az ítélet és végrehajtási lap, legalább tudjam miről is van szó. Mert amennyit tudok, azt is egy banki ügyintézőtől tudom. Kérdem én, helyes eljárás ez így? A gyermekem után járó pénzeket pedig ki adja nekem ide? Akkor ezentúl mondjam a gyermekemnek, hogy bocs, de ma nincs ennivaló?!

végrehajtó1 # e-mail 2011.03.03. 17:14

Miért nem beszélsz személyesen a vh-val?

sz.évi # e-mail 2011.03.04. 13:31

Tisztelt hozzáértők!

Mai nap folyamán levelet kaptam a végrehajtótól,melyben értesítenek,hogy pénzintézeti letiltást indítanak.Adósként a férjem van megnevezve.A folyószámla kettőnk nevén van.Kérdésem az lenne,hogy ebben az esetben csak a férjem nevére érkező jóváírásból vonhatnak vagy az összes számlára érkező jövedelmet figyelembe veszik?Az ő nevére családi pótlék és még 1 havi Gyes érkezik,munkáltatói jövedelemmel csak én rendelkezek.
Ha a letiltást foganatosítják a számlához hozzáférhetek vagy teljesen zárolják?
Segítségüket előre is köszönöm:Éva

micoka # e-mail 2011.03.05. 12:15

Tisztelt Szakértő!

Ingatlan végrehajtás allat van az osztatlan tulajdonú
lakóinagatlanunk egy része a tartózást felhalmozó
testvér része. Kérdés a nem "adós társ"lemondhat
e ebben az esetben a tulajdon részéről akár az
állam javára, mert a lakóinagatlanban élő semmit
nem fizet csak használja a lakást évek óta és még ki tudja meddig, várva a többi rendezze a költségeit.

Köszönöm válaszát, tisztelettel!