Végrehajtás

Zizuka # 2012.09.25. 07:03

Sziasztok

Kaptam végrehajtótól levelet, mely szerint lefoglalták az autómat, 8 napon túl megküldik az okmányirodának a forgalomból kivonásra a levelet, illetve 15 nap múlva árverés lesz.

Kérdés: Mit lehet ilyen esetben tenni?
Vihetné a kocsimat, de a gond, hogy hiteles autó - tudom, hogy ez nem akadály neki, de ha a bank is felmondja a szerződést, akkor ellehetetlenítik a létezésemet, ráadásul a tartozást sem fedezi, mivel kb 3szor annyira értékelték fel, mint amennyit valójában ér - lejárt műszakival, motorhibásan, nem indul hónapok óta, süllyed a kertben...

Lehet még kérni részletfizetést, vagy fizetési halasztást? Mi a módja, kinek kell írni, illeték stb?

Köszönöm a segítséget.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.25. 08:10

Eléggé megkéstél vele, de lehet részletfizetést kérni. Első körben a végrehajtótól, másodikban a bíróságtól.

Zizuka # 2012.09.25. 08:20

Van erre valamilyen nyomtatvány, ami alapján lehet írni? Irjak a végrehajtónak egy részletfizetési kérelmet és egyidőben a bíróságnak is? Illetékbélyeg?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.25. 09:57

Nincs nyomtatvány, és ne egyidejűleg. Nem illetékköteles - amíg a végrehajtótól kéred.

Boszi20 # 2012.09.26. 09:24

Sziasztok. Nekem olyan problémám lenne, hogy a páromat 10 év után ki szeretnék rugni létszámleépítés miatt. Ez értelembe lesz 55 nap felmondási ideje és 3 hónap végkielégítése ha jól tudjuk. Sajnos vonnak tőle hitel meg gyerektartást is. A végkielégítésből és a felmondási időből mit vonhatnak le?? Azt olvastam, hogy ha letelik a felmondási idő akkor elmehet munkanélkülire mert a végkielégítés az nem befolyásolja a munkanélküli segély igénylését. A munkanélküli járadékból mit vonhatnak?? Tud nekem valaki segíteni?? Köszi és üdv

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.26. 09:25

Már kaptál választ. Ha csak egy helyen kérdezted volna meg, könnyen meg is találnád.

bodorirén # 2012.09.26. 13:22

Sziasztok!
Érdeklődi szeretnék, hogy egy örökölt jelzáloghitel tartozásnál, ami már végrehajtás alatt van, a végrehajtó az örökös banki hiteles lakására és szintén hiteles gépjárművére, amelyek nem képezik a hagyaték tárgyát, abszolút a hagyaték előtt szerzett saját tulajdon, valóbán rá teheti-e a végrehajtást?
Sajnos abban a helyzetben vagyok, mivel édesapámnak ajándékoztam a hagyaték tárgyát, ami egy fél ingatlan, a saját "vagyonomon" akarnak végrehajtani.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.27. 12:45

Ezt elszabtad. (Egyébként édesanyádnak még így is tűrnie kell, hogy az ajándékozott ingatlant is foglalják, árverezzék.)

Talán ha korábban kérdezel.

gerbera317 # 2012.09.27. 13:35

Ha örökösként az örökhagyó tartozásáért a hagyaték tárgyaival és azok hasznaival felelsz, de te a hagyaték tárgyait elajándékoztad, akkor logikus, hogy azok értékéig a saját vagyonoddal felelsz. Mellesleg, a jogutódlást megállapító végzés is ki szokta ezt kötni.

Azonban azt írod, hogy a zálogingatlanra végrehajtási jog van bejegyezve. Ebben az esetben a zálogingatlanból továbbra is minden további nélkül kielégítéshez juthat a végrehajtást kérő bank, és a megajándékozott ezt tűrnie köteles. Mivel így gyakorlatilag továbbra is megvan a hagyatéki tárgy, felmerül a kérdés, vajon a végrehajtó nem terjeszkedett-e túl a jogutódlásról szóló végzésben foglaltakon. Mert ha igen, érdemes lehet kifogással megtámadni a különvagyonod ellen vezetett intézkedéseit.

Egyébként igaza van KBS fórumtársnak: a tüzet nem oltani kell, hanem megelőzni.

Judith56 # 2012.09.27. 17:49

8 éve tartó vagyonmegosztási per első,és másodfokon 2011-ben jogerős ítélettel zárult. Most az exem perújrafelvételt kért.Mire lehet számítani.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.27. 18:36

Vagy megengedik, vagy elutasítják.

vegrehajtasugyintezo # 2012.09.29. 08:50

Boszi20
A munkanélküli járadék csak 33%-ban tiltható és az is csak a tartásdíjra tekintettel...
Vht.72.§

ártatlan1 # 2012.09.29. 14:50

Sziasztok és kellemes hétvégét mindenkinek!

Azt szeretném kérdezni ha valaki válaszolna,hogy tegnap felhívtak egy volt lakóhelyemről a szomszédok,hogy árválkodik egy értesítő a nevemen a postaládák tetején amit a Mokk küldött,az lenne a kérésem,hogy ha nem tudom át venni a levelet akkor is érvényesül a levél tartalma?.....jelenleg elég messze vagyok a levéltől és erről a címről már több mint egy hónapja kijelentkeztem külföldi tartózkodás miatt.

Válaszokat köszönöm és további kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.29. 14:54

Az fizetési meghagyás, és ha nem mondasz neki ellent, jogerős lesz és végrehajtható.

ártatlan1 # 2012.09.29. 15:11

És miből is vonna le és hova adja a fizetési meghagyást,semmim sincs!!!..és elég messze vagyok a levéltől 1000km,szóval amiről nem tudok az hogyan végrehajtható?..ne haragudj a kérdésért de sajnos nem értem a törvényeket és a jogaimat se,sajnos:(

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.29. 16:17

Hagytak értesítést. Ha nem veszed át, "nem kereste" jelzéssel érkezik vissza. Beáll a kézbesítési vélelem. Az már a te bajod, hogy olyan címet adsz meg a hiteleződnek, ahol sem te, sem meghatalmazottad nem veszi át a küldeményt.

vegrehajtasugyintezo # 2012.09.29. 18:11

Ártatlan

Ha a cím nem - a fizetési meghagyás feladásakor érvényes - állandó bejelentett lakcímed, nem is kell tudnod róla. Ha majd egyszer csak "visszaköszön" majd "kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelemmel" visszapöckölöd a kiindulási mezőre.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.29. 18:15

Nem fog menni.

vegrehajtasugyintezo # 2012.09.29. 18:25
gerbera317 # 2012.09.29. 19:43

Pl. Ptk. 4. § (4) második mondata?

ártatlan1 # 2012.09.30. 05:40

vegrehajtásügyintéző!

Köszönöm a válaszokat!

A baki az,hogy van állandó bejelentett lakcímem és oda nem érkezik a levél,ott van meghatalmazottam is,ezért nem értem,hogy hogyan mehet egy olyan címre ahol nem is tartózkodom már és nem is lakom a helyi önkormányzatnál mindig kezeltem a lakcímem a tartózkodási helyemet,erről a címről kijelentkeztem ahova jött az értesítés.

Ez most mit takar kérlek nekem értelmesen írd le....kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelemmel" visszapöckölöd a kiindulási mezőre"

Köszönöm szépen!

ártatlan1 # 2012.09.30. 05:41

Kovács_Béla_Sándor!

Neked is köszönöm!

De már régóta nem lakom ott csak a jó kapcsolatok miatt szóltak.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.30. 05:49

olyan címet adsz meg a hiteleződnek, ahol sem te, sem meghatalmazottad nem veszi át a küldeményt.

vegrehajtasugyintezo # 2012.09.30. 06:27

Ptk.4.§ (4) :-))))

Ártatlan

Értelmezd. Ha "nem kereste" jelzéssel megy vissza, jogerőre emelkedik. Azonban a jogerő téves feltételezésen (hogy szabályszerű kézbesítés történt) alapszik. Tehát - az ellened indult eljárásról történő - igazolható - tudomásszerzésedtől számított 15 napon belül ezt a vélelmet döntöd meg azzal, hogy igazolod, nem bejelentett lakcímedre történt. Eljárást megszüntetik, vh lapot visszavonják, ú fmh-t kibocsátják, ellentmondasz stb.

ártatlan1 # 2012.09.30. 06:39

vegrehajtasugyintezo!

Köszönöm így értem már.