Végrehajtás

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.23. 19:27

Akkor a végrehajtó úgyis kiszámolja.

Judith56 # 2012.08.23. 18:35

Árverezik a közös lakásunkat,és abból kapnék én ennyivel többet.

Judith56 # 2012.08.23. 18:31

Jogosult lennék...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.23. 17:24

Te az adós vagy vagy a jogosult?

Egyébként kb. 500 ezer forint.

Judith56 # 2012.08.23. 16:46

Idézek: "A bíróság kötelezi a felperest,hogy 30napon belül fizessen meg használati díj jogcímén az I.r. alperes részére 1.919.187.- Ft-ot,és ennek 2008. január 1. napjától a kifizetés napjáig járó,a késedelemmel érintett naptári félévet megelőző napon érvényes jegybanki alapkamat mértékével megegyező késedelmi kamatot."
Azt szeretném kérdezni,hogy a mai napig ,mekkora ez az összeg? Sajnos nem tudok eligazodni ennek a kiszámításában.
Nekem járna az összeg.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.22. 10:17

Szerintem is annyi, ez a minimum.

egydiak # 2012.08.22. 09:03

Valaki megtudja mondani, hogy 65ezer forint és két egyetemleges adós esetén mekkora a végrehajtási illeték?
Én 2*5ezer forintot számoltam. De valaki aki járatosabb legyen szíves erősítsen meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.19. 14:35

Főszabályként a végrehajtást kérő fizeti a végrehajtás illetékét, és a végrehajtási díj előlegét is.

egydiak # 2012.08.19. 14:06

gerbera317:

Van egy jogerős bírósági ítélet, amelyben megállapítottak nekem x összegű kártérítést. Végrehajtási lapot www.vegrehajtas.hu/…m/vh_lap.doc kitöltöttem 6 példányban. Ezután, ha ezt elküldöm az illetékes bíróságnak akkor az illetéket előre kell megfizetnem, vagy előbb megpróbálják behajtani az adóson és, ha nem sikerül csak utána kell nekem megfizetni?

Ha valaki tud, akkor segítsen. Köszönöm.

gerbera317 # 2012.08.16. 20:36

52. § d) esetén a végrehajtás akkor folytatható, ha valószínűsítették, hogy az adósnak van olyan vagyontárgya, amely lefoglalható, illetőleg értékesíthető. Magad mondtad, hogy ez ebben az életben nehezen elképzelhető.
Az 1 év utáni megszűnést a végrehajtók és a bíróság is az eljárás kezdetén megfizetendő költségrész meg nem fizetésére alkalmazzák, bár, szó szerinti értelmezéssel akár a további előlegezésre is kiterjeszthető lenne. Én ebben annyira nem bíznék.
A kezességről az ügyvéd urak többet tudnának mondani, de én úgy gondolom, hogy a kezes azért van, hogy az adós helyett fizessen, ha az nem fizet. Annak, hogy miért nem fizet az adós, nincs jelentősége.

Charlie28 # 2012.08.16. 15:02

Kedves gerbera317,
A kérdés az volt, hogy ha már 15 hónapja szünetel a végrehajtás (a lapon rajta volt, hogy az X.§ d. pontja szerint...), és az összeget láthatólag lehetetlen behajtani ebben az életben, még a kamatát se, ez meddig marad így, főleg ha a végrehajtást kérő cég nem fizette be, amit a lapon kértek még. Van valami arra, hogy ha nem előlegezik meg a végrehajtási költséget 1 éven belül, megszüntetik a végrehajtást. Persze, nincs közöm hozzá... Vagy mégis.
A főadós céget az e-cegjegyzek szerint 2006-ban felszámolták. Változtat ez valamit a kezessel szemben? Az idevágó törvényt tudom kívülről, csak értelmezni nem tudom, hasonló dologgal foglalkozó jogegységi határozatokból is ellentmondó dolgokat tudok kiszedni.
Mellesleg, a végrehajtást kérő tudta, hogy egy fillérem sincs, ennek ellenére ragaszkodott az aláírásomhoz, hogy megelőzze a nevemre történő vagyonkimentést, ami marhaság, mivel a volt férjemnek már csak a heregolyóin nem volt jelzálog, mikor hozzámentem, ezért az egyetlen dolog, amit a házasságomból kimentettem, a két gyerekem :-). Lehetőleg emberi választ kérek, jó? Vagy inkább majd kivárom az élettől.

vegre # 2012.08.16. 11:25

gerbera317

koszonom a korrekt valaszt!

ARTanyan # 2012.08.16. 10:55

Tisztelt fórumozók.

A 2008- ban felvett hitelt 80%-a vissza fizetésre került. De miután munka hiányában nem tudtam fizetni ezért 2008 őszével a bank átadta végrehajtó cégnek. Azóta sajnos nem volt lehetőségem arra hogy az u.nevezett megegyezésül szolgáló telefonos beszélgetésben meghatározott 200 Eft összeget egyben kifizessem, így bírósági végrehajtó lett belőle aki a minap megkeresett hogy mi legyen. Sok mindent lefoglalni nemigazán tudnának mert a feleségem nevén vannak a dolgok(házassági szer;)és jelenlegi keresetem elmegy a házra meg a 2 gyerekre.Kifizetni így nem tudom mert nem veszem el a gyerek kajáját. Érdekelne ez az elévülés(?!) nem értem hogy mikortól lép életbe ill. ha nem tud foglalni akkor mit tehet és meddig követelőzhetnek felém?
Köszönettel a válaszolóknak!

gerbera317 # 2012.08.16. 10:29

vegre

Az általad kérdezett ügyletet a Vht. 157. §-a szabályozza. Javaslom, olvasd el, nagyon nincs mit hozzátenni. Mivel a felek kívánságára történik a dolog, a végrehajtást kérők akkor fogják ezt kérni (tkp.: beleegyezni), ha a felajánlott vételár a közölt becsérték körül mozog, vagy azt meghaladja.

Neked annyi a dolgod, hogy aláírod az árverésen kívüli vételről szóló jegyzőkönyvet, és kifizeted a végrehajtó kezeihez a vételárat. Ügyvéd nem kell, a földhivatalt nem te intézed.

Az autós kérdésedhez: Mivel lefoglalt járműről van szó, azt csak úgy nem lehet megsemmisíteni, mert az bűncselekmény. A végrehajtónál kell kérni, nyilatkoztassa meg a végrehajtást kérőket, hozzájárulnak-e az autó bontóba adásához. Ha hozzájárulnak, akkor a végrehajtó feloldja a foglalást, és azt csinálsz vele, amit akarsz, akár meg is tarthatod vagy eladhatod. Egyébként gondosan őrizni kell.

gerbera317 # 2012.08.16. 10:11

Charlie28

Az a "kiküldött lap" a végrehajtó díjjegyzéke, és gyakorlatilag semmi közöd hozzá, hogy a végrehajtást kérő befizette-e az azon feltüntetett összeget.

Elvi képtelenség, hogy ezt követően a végrehajtó még levelezgetett volna veled.

Egyébként mi a kérdésed?

gerbera317 # 2012.08.16. 10:08

egydiak

Ha van végrehajtási lap, akkor már folyik a végrehajtás. Ha a végrehajtandó határozat kiküldésére gondolsz, akkor a végrehajtás általános feltételeinek kell előbb teljesülniük, nevezetőesen 1) legyen a végrehajtandó határozat jogerős vagy előzetesen végrehajtható, 2) a fizetési határidő teljen le. Ezt követően a bíróság még mindig nem fog tenni semmit, mert a végrehajtást kérőnek kell kérnie a végrehajtás elrendelését. Az elrendelés illetéke az ügyértéktől függ, de legalább 5000 forint.

egydiak # 2012.08.16. 08:11

Kedves fórumozók!

Kérnék egy kis segítséget:
A végrehajtási lap megküldése után kb. mennyi idő amíg a bíróság kiállítja a végrehajtási okiratot? A végrehajtási illetéket pontosan mikor kell megfizetni?

Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.16. 06:21

Az elévülést hivatalból nem veszik figyelembe, arra az adósnak kifogásként hivatkoznia kell. Ezt a fizetési meghagyásos eljárásban illetve az abból alakult perben tehetted volna meg. Ha már végrehajtás folyik, csak olyan elévülésre hivatkozhatsz, ami a végrehajtás során következett be.
A perújításra nincs megfelelő okod.

Charlie28 # 2012.08.16. 06:08

Kedves Fórumozók!
Van egy végrehajtás ellenem, ami szünetel már több mint egy éve. A kiküldött lapon az állt, hogy 0 Ft-ot hajtottak be, a végrehajtást kérő befizetett X összeget (végrehajtási díj v. előleg, nem tudom), de még be kell neki fizetni további Y összeget.
Hogyan tudhatnám meg, hogy a végrehajtást kérő befizette-e ezt. Meddig szünetel a végrehajtás, és mikor szüntetik meg, ha a végrehajtást kérő befizette vagy éppenséggel nem fizette be az Y-t?
Előfordulhat, hogy valamilyen levelet nem kaptam meg, mert elköltöztem, és a postai utánküldésben volt egy 2 hónapos lyuk.
A tartozást, amit egy puszta kezesség útján szereztem, fizikailag képtelenség behajtani, és ezt valószínűleg a végrehajtó is látta, mikor nálunk járt.
Üdv. és köszönöm a segítséget előre is.

vegre # 2012.08.15. 22:44

Sziasztok!

ha vegrehajtas alatt allo ingatlant szeretnek megvenni arveresen kivul, a (vegrehajtas alatt allo) tulajdonossal megegyezve, akkor annak mi a menete?
pl. ha megegyezek vele egy vetelarban, akkor gondolom el kell mennunk a vegrehajtohoz. mivel volt mar kiirva (sikertelen) arveres, ezert o minden bizonnyal orommel veszi, es nem akadekoskodik.

a vetelarat ilyenkor a vegrehajtonak adom, ugye?
utana ugyvedhez kell mennem, vagy csak a vegrehajton keresztul kell inteznem a dolgot?
a foldhivatali bejegyzest hogy tudom elintezni?

meg ha mar itt vagyok, masik kerdes:
a vegrehajto altal hivatalosan lefoglalt, de forgalombol ki nem vont (tehat a tulajdonos hasznalhatja, de el nem adhatja) jarmuvel mit lehet csinalni, ha a tulaj pl. bontoba akarna vinni? gondolom forgalombol nem vonathatja ki veglegesen. de ha nem akarja ujra lemuszakiztatni, akkor van mas mod, mint addig kivonatgatni ideiglenesen, amig le nem kerul rola a vegrehajto keze?

kis erteku jarmunel valoszinuleg az sem lenne jo megoldas, ha a vegrehajto elviszi es arveresre bocsajtja, gondolom ha el is sikerult arverezni, a vegrehajto koltsegei tobbe kerulnenek mint a befolyo osszeg

gerbera317 # 2012.07.30. 15:05

Ha volt ügyvédi felszólítás, akkor ügyvéd is van. Ő nem tudja megmondani?

Bírósághoz kell fordulni, hogy kötelezze a bentlakót a kiköltözésre. Ezt követően végrehajtást lehet kérni. Ha valamilyen hatályos jogcímen (haszonélvezet, bérlet) lakik bent a lakó, akkor nem lesz könnyű mutatvány.

dzsoji # 2012.07.29. 18:01

tisztelt forumozok
segitseget szeretnek kerni kilakoltatassal kapcsolatban.
edesapam tulajdonaban van egy haz amiben sajnos a testvere lakik a szamlakat fizeti, de sajnos szuksegunk lenne a hazra es szeretnenk valahogy kilakoltatni.felajanlottunk neki egy kisebb panel lakast de nem hajlando kikoltozni .sajnos minel hamarabb szuksegunk volna az ingatlanra de nem tudjuk hogy kezdjunk neki .ugyvedi felszolitast kapott 30 napos kikoltozesi hataridovel,ez letelt es nem akar koltozni.mindenfele felvilagositast szivesen fogadok elore is koszonom

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.27. 10:27

Juju, látnunk kellene tulajdoni lapot, ítéletet, a végrehajtás iratait. Anélkül azt sem értjük, mi történt. Legalábbis én nem.

juju13 # 2012.07.27. 10:22

A lényeget elfelejtettem. 50-50 %-ban vagyunk tulajdonosok és a tartozás is ilyen arányban terhel bennünket. Ezért nem értem, hogy miért nem tehetek semmit.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.27. 06:38

A válasz természetesen a második kérdésre vonatkozott. Egyébként a végrehajtási eljárásban nem jelzálogjogot, hanem végrehajtási jogot jegyeznek be. S már csak végrehajtási cselekmény szakítja meg az elévülést.