Végrehajtás

kiváncsi44 # 2012.10.27. 11:29

Ezt most nem értem. :(

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.27. 09:32

Az esetleges csökkentésnek nincs visszamenőleges hatálya.

kiváncsi44 # 2012.10.27. 09:25

Persze annak már 6 éve, hogy ők meg állapodtak abban, hogy 36 ezer Ft-ot fizet havonta. De mi lesz a tartozással, azt akkor nem kell meg fizetni?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.27. 09:11

Perben. Leginkább akkor esélyes, ha azok a közös gyermekek az egyezségkötés után születtek.

kiváncsi44 # 2012.10.27. 07:56

Köszönöm. Még egy kérdésem lenn, a párom ellen végrehajtás van mivel volt, hogy nem fizettet gyerektartást, jelenleg a tartozása 700 000 Ft az exe felé, és ugye 50 %-ot vonnak a fizetéséből, na most ezt a z 50 %-ot szeretné ő csökkenteni, mivel már van 2 közös gyermekünk, azt tudni kell, hogy ők 36 ezer Ft-ba állapodtak meg annak idején. Volt. hogy nem tudott a párom annyit fizetni, mert munkanélkülin volt, vagy nem dolgozott. Jelenleg Ausztriába dolgozik. Kérdésem az lenne, lehet a végrehajtás alatt lévő tartozást fel függeszteni és a gyerektartást csökkenteni, a két közös gyermekre hivatkozva????

vegrehajtasugyintezo # 2012.10.27. 07:47

reni01

munkanélküliből csak gyermektartás vonható.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.27. 07:30

Amikor a számlán volt, már nem - nem csak - a te pénzed volt. Egyébként az előző válaszom épp neked szólt.

kiváncsi44 # 2012.10.27. 07:10

Kovács Béla Sándor!

És én vissza kaphatom azt a pénzt amit az én pénzemből vontak le?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.27. 05:19

bakizhatott e ekkorát a végrehajtó?
Nem bakizott egyáltalán.

Be is adtam a bíróságra, hogy fizesse vissza nekem
Már el is buktad. Ha most elállsz, az illeték 90%-át megspórolhatod.

kiváncsi44 # 2012.10.26. 22:20

Érdeklődni szeretnék, hogy párommal egy számlán voltunk. A párom gyerektartást fizet a volt párja felé 50 %-ot mivel tartozása van és végrehajtáson van az ügye mivel, hol dolgozott, hol nem és felhalmozott sok összeget ami a gyerekeinek jár. Most az történt, hogy mivel az én gyedem, családi pótlékom és gyerektartásom ami a gyerekemnek jár, rá ment párom számlájára és a végrehajtó ebből az összegből vonta le, mivel párom már nem oda kapja a pénzt. Kérdésem az lenne, bakizhatott e ekkorát a végrehajtó? Illetve én vissza szeretném kapni azt a 40 ezer Ft-ot amit a párom exének küldtek. Be is adtam a bíróságra, hogy fizesse vissza nekem, mert az az én pénzemből vonták le. Nem tudom ez számít e 2 éve vagyunk együtt.

Iucundus # 2012.10.26. 21:52

Mi lenne, ha megbíznál egy ügyvédet? Ő kiszámítja.

KBS, nem rossz...

Ddr

reni01 # 2012.10.19. 06:13

T, Ügyintéző! a kérdésem az lenne: a munkanélküliből vonhatnak-e tartozást? köszönöm

gerbera317 # 2012.10.15. 13:22

Talán mutasd meg a bíróságnak ezt:

24. § (1) A végrehajtási lap kiállítására jogosult bíróság - a végrehajtási lap kiállítása helyett - közvetlenül letiltó végzést hoz, ha kizárólag az adós munkabéréből kell behajtani a követelést.
(2) A letiltó végzésben a bíróság az adós munkáltatóját, illetőleg az adós számára járandóságot, illetményt, munkából eredő díjazást, juttatást, egyéb összeget rendszeresen, időszakonként visszatérően folyósító szervet vagy személyt (a továbbiakban: munkáltató) arra hívja fel, hogy - a letiltó végzés jogerőre emelkedésének bevárása nélkül - az adós munkabéréből a végzésben feltüntetett összeget vonja le, és haladéktalanul fizesse ki a végrehajtást kérőnek.

(3) A bíróság a letiltó végzést a munkáltatónak és a feleknek kézbesítteti. A végzés elleni fellebbezésnek a letiltott összeg levonására és kifizetésére nézve nincs halasztó hatálya.

okami # 2012.10.12. 13:43

Köszönöm a választ.

A bíróságon azt a tájékoztatást kaptam, hogy mivel nem vette át az adós (apuka) a letiltó végzést, addig nem kapok pénzt.
Nem tudom, hogy ez hogy van, hiszen a letiltó végzésen az áll, hogy a munkahelyének haladéktalnul, illetve már másnap értesítenie kell mind a munkavállalót, mind a bérszámfejtést végzőt a letiltásról.
Tehát hiába tudja apuka, hogy letiltást kértem, amíg ő nem veszi át, addig a munkahelye sem köteles tiltani???

Segítségét köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.09. 11:54

Már augusztusban kellett volna.

okami # 2012.10.08. 18:49

T. Szakértő!

Érdeklődnék, hogy ha van egy július 17-én kiadott (2X-én átvett) letiltó végzésem édesapával szemben elmaradt gyerektartásból eredően, akkor mikor számíthatok ebből pénzre? Apuka munkahelye tudomásom szerint szintén megkapta már a végzést.

Válaszát köszönöm
okami

Judith56 # 2012.10.05. 18:26

Október 17.-én lesz a végrehajtás,amit az exem miatt kértem./tartozik,jogerős bírósági végzésem van/.Mikor tudom meg,hogy egyáltalán van-e érdeklődő a ház iránt,amit árvereznek? A végrehajtás ma már csak elektronikus úton történik?Semmit nem tudok,a végrehajtót is rugdosni kellett,hogy 1 év után eljussunk idáig.

biztosításközvetítő # 2012.10.01. 07:37

Kedves Segítők!
Biztosításközvetítő voltam, jutalék visszaírás miatt végrehajtás van elrendelve ellenem. A végrehajtólapot 2010 májusában állították, és most kaptam fizetési felszólítást az azonnali megfizetésére.
Kérdésem az, hogy milyen lehetőségeim vannak, mert ezt az összeget nem tudom kifizetni. Nincs munkám, se ingatlanom, és ingóságom is csak néhány szétesőfélben lévő tárgya a családnak, ami más számára értéktelen, de hiányuk lehetetlenné tenné az életünket. Az egy főre jutó jövedelmünk nincs 40 000 Ft Rezsi és hiteltörlesztésünk annál több.
Egyébként is másfél évig nem kérték az összeget, akkor most miért kell azonnal befizetnem? Van-e elévülés, illetve részletfizetési lehetőség? Hová és kihez fordulhatok ez ügyben?
Teszem hozzá, hogy a biztosító nem tett meg mindent a kárenyhítéséért.
Előre is köszönöm a segítséget.

ártatlan1 # 2012.09.30. 12:52

ius latratus

Te nagyon félre értetted,én jelenleg kb 1000km-re dolgozom,ahova jött a levél ott fél éve voltam bejelentkezve mint ideiglenes lakcímen magyarán tartózkodási címen,állandó lakcímem van volt akkor is és hivatalos úton megszüntettem az ideiglenest,ezért nem értettem miért oda megy a levél eddig se kaptam az ideiglenesre semmit,mindig az állandóra küldték,most meg egy volt címre amit soha nem adtam meg csak a cégemnek,szóval ezért nem értettem de mindegy.

A másik a hitel..a hitelt én vettem fel az akkori feltételekkel tisztában is voltam,de közben hirtelen elszabadult a pokol,szóval amit felvettél devizában egyik napról a másikra növekedett,de ha erősödött a forint a hitel változatlan maradt sőt ha egy kicsit is gyengült a bank mindjárt emelte is,ez nem volt az akkori fizetéshez igazítva,de ettől még én maradtam az adós,nem bujkáltam csak 35000ft amit felajánlottam kevesellték többet viszont nem tudtam fizetni és hiába írogattam levelezgettem a bankkal nem jutottam dűlőre,most meg itt a levél amit innét elég nehéz lesz átvenni.

ius latratus # 2012.09.30. 12:29

Persze. Egyszer külföldön tartózkodsz, a levéltől 1000km-re, utána meg ugyanabban a "helyiségben" (a budiban??) vásároltál másikat.

Bár nem nekem szólt, de:

"tt csupa jóhiszemű becsületes emberek kérdeznek akik bedőltek a kormány és bankok kisstílű átvágásainak és ezért ellehetetlenítették őket,"

Igen, igen, tudjuk. Én is vettem fel hitelt, s én is tudtam, hogy ezért a kormány, meg az a bank a hibás, aki volt olyan hülye, hogy adta. Mondtam is az ügyintézőnek, hogy ő is hibás, de csak adni, meg adni akarta. Na, engem így vertek át...

ártatlan1 # 2012.09.30. 12:10

Kovács_Béla_Sándor!

Elnézést javítom.."és ez nem sértődés kérdése csak irritáló"

Elnézést a helyesírási hibáért.

ártatlan1 # 2012.09.30. 12:07

Kovács_Béla_Sándor!!!!!!!!!!

Már ne is haragudjon mit képzel,én csak a valós adatokat adtam meg nem csavargatom,szóval ha valami böki a csőrét ki vele kíváncsi vagyok rá,én egyetlen egy hitelezőmnek se hazudtam a lakcím változásokat telefonon az illetékesnél le jelentettem,sőt legtöbb esetben írásban is amelyet iratokkal igazolok,az állandó lakcímem 5 éve de legalább 20 éve ugyanaz mivel az ingatlanomat eladtam és ugyanabban a helyiségben vásároltam csak egy utcával lejjebb akkor most ezen mit nem ért kedves uram!!!!
Maga aki itt tanácsokat ad melyek hasznosak és sokan hálásak érte nem jogosítja fel,hogy bárkit is csalónak hazugnak tételezzen,itt csupa jóhiszemű becsületes emberek kérdeznek akik bedőltek a kormány és bankok kisstílű átvágásainak és ezért ellehetetlenítették őket,vannak olyanok akik elitták és eljátszották játékgépeken őket viszont nem sajnálom és gondolom ők itt nem nagyon kérdezgetnek.

Vegyen példát itt lévő válaszolók között és ez sértődés kérdése irritáló,hogy ön akitől többen segítséget válaszokat várnak kérdésekre egyből hazugnak és csalónak feltételezi.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.30. 10:22

amúgy a Mokk is gondolom a lakcím nyilvántartóból szedi a címeket
Nem. A kérelemből szedi.
Hiába csavargatod. Megadtál egy címet a hitelezőnek, aztán nem értesítetted, hogy megváltozott. Ennyi.

vegrehajtasugyintezo # 2012.09.30. 06:52

Szívesen. Azért egy dologra vigyázz. A végrehajtó előbb intézkedik és csak aztán értesít, tehát megtörténhet, hogy a "tudomásszerzésed" egy inkasszó vagy fizetés letiltás nyomán testesül.
Persze vissza csinálható meg minden, de kellemetlen lehet...

ártatlan1 # 2012.09.30. 06:45

Kovács_Béla_Sándor!

Csak valós adatokat adok meg és valós címet,csak időközben elköltöztem de az állandó lakcímem 5 éve ugyanaz csak a tartózkodási helyem szokott változni mivel oda megyek dolgozni ahol megfizetik,szóval erről a címről kijelentkeztem 2 hónapja az állandó lakcímem maradt,csak jelenleg külföldön dolgozom,amúgy a Mokk is gondolom a lakcím nyilvántartóból szedi a címeket így gondolom vak volt az illető.

Köszönöm amúgy a válaszodat.