T hozzá értők!
A kérdésem több rétű lenne. A bíróság volt nejemnek meg ítélt 5 mill forintot, volt házastársi közös lakásunkhoz történt ráépítés ellenében .Ezt nekem aug végéig kellene kifizetnem, de erre biztosan nem fog sor kerülni, mivel sehonnan nem kapok hitelt ehhez .Volt nejem az ingatlannak nem volt tulajdonosa, bejegyzésre sem került sosem . Tehát ezután valószínűleg végre hajtásra fogja vinni a dolgot . Négy éve másodszor is meg nősültem és három éve össze költöztünk az újj nejemmel.Ekkor egy házassági vagyon nyilatkozatban le írtuk és tanúkkal szignóztattuk is hogy mik azok a vagyon tárgyak, amiket ő hozott magával és személyes ingó vagyonát képezik .Igaz hogy ez nem ügyvéd előtt készült, mert úgy hittük nincs szükség rá .Vele költözött a két lánya közül az egyik, aki szintén hozta a dolgait ,ingóságait.Egy éve a másik lány is hozzánk költözött , aki szintén hozta az ingóságait. Kérdésem az lenne, miből foglalhat a végre hajtó.Nehogy azok a vétlenek lássák kárát a mi, az exemmel folytatott dolgunknak, akik semmiről sem tehetnek. Hogy tudom , tudjuk bizonyítani mi az ami az enyém és mi az ami mindég is az övék volt ? Az ingatlan egy helyrajzi számon szereplő két tulajdonos fele-fele arányú tulajdona .A másik tulajdonos a testvérem, aki nem szerepel a bírósági végzésben sem semmiféle módon, csak az én részemre kirótt ítélet van benne. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy zajlik ebben az esetben a végre hajtás , ha nincs semmi meg határozva , kinek melyik rész a tulajdona ? Milyen sorrendben és hogyan hajt végre a végre hajtó? Mennyire terhelheti a keresetemet és hogyan? A feleségem szenvedője lehet -e bármi módon mindennek , pedig semmi köze nem volt a perhez , nem is szerepel adós társként sem, mivel nem tulajdonos és értelem szerűen a házasság kötésünk a válásunk után történt , ezért az exem és a köztem létre jött meg állapodáshoz mi előzménye volt a bírósági döntésnek , köze sem volt . Köszönettel . P
Ha nem fizetek , végre hajtás lesz .......
misipeti
2013.07.04. 15:58
gerbera317
#
2013.07.06. 08:07
Ötmilliós követelés esetén miért pepecselne a végrehajtó személyes holmi foglalgatásával? Inkább a saját autód miatt aggódj, meg ha van drágább cucc a lakásban (herendi-készlet, festmények, házimozi stb.), azok miatt! A végrehajtás fő célja pedig a lakás. A munkabér 33%-a csak mellékes egy ilyen követelésnél. A tulajdonostársat, aki természetben elkülönülő lakrészben lakik, nem érheti hátrány, de olyat, hogy "szerintem magának ehhez nincs joga", ő sem szólhat be a végrehajtónak, ugyanígy az új életed és a lányai sem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság
büntetés-végrehajtás
büntetőeljárás