Az adósnak.
végrehajtónak fizetett költségelőleg
Köszönöm a válaszokat!
Még az érdekelne, hogy a végrehajtónak fizetett díjat tulajdonképpen ebben az esetben kinek kell állnia? Az adósnak, vagy a végrehajtást kérőnek? Ha az adósnak, akkor az adós azt közvetlen a végrehajtónak fizeti, vagy jelen esetben a cégnek? És ez a díj mi alapján kerül kiszámításra? Százalékos összeg? Gondolom nem hasraütés alapján....
Ez találó. Négy oldalas fellebbezést készítettem közigazgatási ügyben. Ügyfél sérelmezte, hogy "Ezért a pénzért legalább 16 oldal dukált volna." Közöltem, hogy cca. 4 maximum 6 oldal, amit a közigazgatási szervek kezelni szoktak, de , ha közölte volna, hogy "oldal arányos teljesítést kér", akkor nem vállalom vagy legfeljebb oldalankénti munkadíj mellett.
A végrehajtást kérő lesz szíves bejelenteni, mennyit fizetett neki az adós, és az azután járó jutalékot átutalni a végrehajtónak. Ha nem teszi, a végrehajtó folytatja a végrehajtást a díjra, jutalékra, de annak már a végrehajtást kérő is egyetemleges kötelezettje lesz.
(Szóval nem hogy nem jár vissza, hanem még ki is kell egészíteni. Az, hogy "semmi dolga nem volt", álságos duma. Ha orvoshoz fordulsz, és műtét nélkül meggyógyít, akkor már nem is volt semmi dolga?
Ahogy az egyszeri fogorvos mondta, amikor a paciens sokallotta a honoráriumot a félperces húzásért: "tulajdonképpen kínozhattam volna fél óráig is, ha előre szól, hogy Ön úgy jobban szereti.")
Tisztelt Forumozók!
Azt szeretném kideríeni, de sajnos hiába kerestem választ a neten különböző oldalakon, hogy ha egy cég végrehajtást indít valaki ellen, kifizeti a végrehajtónak a költségelőleget, a végrehajtó kiküldi a levelet az adósnak, hogy fizessen x összeget, ami a tartozása+ kamatok, és adós rendezi az összeget a cég felé akinek tartozik, akkor a végrehajtónak fizetett költségelőleggel mi lesz? Visszajár a végrehajtást kérelmező cégnek? Hiszen a végrehajtónak tulajdonképpen semmi dolga nem volt. Illetve még az érdekelne, hogy ezt a költséget mi alapján számolják ki?
A válaszokat előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02