levél a végrehajtónak

Tündi(Nano) # 2013.08.22. 13:53

Kedves Fórumozók!

1 kis segítséget szeretnék kérni 1 levél megfogalmazáshoz. Kaptam 1 feladatot, h összefoglaló iratot kell írjak 1 végrehajtónak. Végülis az lenne a lényeg, h összefoglaljam 3-4 oldalban ami eddig történt az ügyben, viszont még sosem írtam ilyen levelet, így nem tudom h nézzen ki, v mire figyeljek oda. Esetleg nincs vmi minta, h pl a végrehajtó nevét, címét, ügyiratszámot (mivel több végzés is van, melyik ügyiratszámra kell hivatkozni?) hol kell elhelyezni a lapon? Bmilyen apró infónak örülnék! Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv, Tündi

gerbera317 # 2013.08.22. 16:10

Azért agymenés ez a feladat, mert nem a végrehajtónak szokás ilyet írni, hanem a végrehajtótól szokás ilyet - hangos anyázás terhe mellett - kérni. Ha mégis ez a feladatod, akkor írd ezt:

Tisztelt Végrehajtó Úr/Asszony!
A végrehajtást kérő jogi képviselőjeként jékoztatom, hogy a végrehajtási költségrészt 2008. szeptember 12-én megfizette a végrehajtást kérő, azóta nincs információnk a fejleményekről, a foganatosított intézkedésekről, eredményekről, továbbá közvetlen megtérülésről sincs tdomásunk. Most, még mielőtt végleg elévül a dolog, megbolygatom egy kicsikét az ügyet. Kérem ezért szíves tájékoztatását az ügyben eddig tett intézkedéseiről, azok eredményéről. Bejelentem továbbá, hogy a végrehajtás során befolyt összegeket a továbbiakban erre a számlaszámra szíveskedjék utalni: [számlaszám].
Kérem, amennyiben nem kíván jelen levelemre válaszolni, szíveskedjék azt végrehajtási kifogásnak tekinteni, és a foganatosító bírósághoz beterjeszteni.

Sajnos, ebből nem lett 3 oldal. Jól kiszúrtak veled...

Dr.Attika # 2013.08.22. 16:25

Kedves Tündi!
Gondolom ez nem iskolai, hanem egy munkahelyi feladat. A főnöke határozta meg a 3-4 oldalt? Ha igen, akkor közölje vele, hogy jogi levél hatékonysága nem annak terjedelmében mérhető.
A konkrét esetben azt tanácsolom, hogy mint minden levél esetében írja le a címzettet, a feladót, ügyszámot. Ezt követően hivatkozzon a végrehajtási lap tartalmára, a megelőlegezett végrehajtási költségekre, majd számoltassa el a végrehajtót, hogy az ügyben milyen végrehajtási intézkedést tett. Végrehajtási kifogásra ne hivatkozzon, mert annak csak a végrehajtó jogellenes intézkedése esetén van helye. Az, hogy nem tett semmit a mai hatályos jog szerint nem jogellenes, hanem "normál" állapot a végrehajtóknál, amennyiben nem "húsos falatról" van szó.

Egyjogász # 2013.08.22. 16:30

"A főnöke határozta meg a 3-4 oldalt? Ha igen, akkor közölje vele, hogy jogi levél hatékonysága nem annak terjedelmében mérhető."

Miután ilymódon kioktatta főnökét, csomagolja össze személyes holmijait, majd kb. egy óra múlva fáradjon át a HR-re és vegye át felmondását....:)))

Tündi(Nano) # 2013.08.22. 16:58

Először is köszönöm a hozzászólásokat! :) Kedves Dr. Attika még nem a főnököm, állásinterjún voltam az ügyvéd úrnál és akkor kaptam ezt a feladatat, valószínűleg tesztelés gyanánt. Én kérdeztem rá, h van-e vmi kikötés, h milyen hosszú legyen, és ő mondta, h kb 3-4 oldal. Nagyon köszönöm a hozzászólását, sokat segített.

Dr.Attika # 2013.08.22. 17:07

Kedves Tündi!
Ez engem is meglepett, hogy ügyvéd kolléga ilyen feladattal akarja lemérni az ügyvédjelölti állásra jelentkező jogász kolléga alkalmasságát. Ha teheti, akkor ezt az állást ne fogadja el. Sok jóra nem számíthat.

Dr.Attika # 2013.08.22. 17:13

Most olvastam a másik ugyanilyen tárgyban megnyitott topicot. Gyakornoki állás és nem ügyvédjelölti.