Üdv!
Köszönöm szépen a választ, sajnos a 8 napot túlléptem.
Minden jót
Üdv!
Köszönöm szépen a választ, sajnos a 8 napot túlléptem.
Minden jót
A végrehajtóval semmi dolgod, ne költs telefonra vagy postára, úgysem tudsz meg többet, mint most itt. A birtokodban lévő foglalási jegyzőkönyv adatai mindenre elegendőek. Igénypert kell indítanod a végrehajtást kérő ellen. Ha 8 napon belül megindítod, akkor a végrehajtó megvárja a per eredményét, ha a 8 napot lekésed, akkor a per várható kimenetelétől függetlenül elárverezik a cuccot.
Üdv Mindenkinek!
Bocsi, hogy ide írok, de ez az eset nagyon hasonló amibe én is belekerültem. Szinte pontosan ugyan az azzal a különbséggel hogy nálam már kint járt a végrehajtó és lefoglalt egy nem az én tulajdonomba lévő mezőgazdasági vontatót. Az ingatlan teljesen az én én tulajdonom, az adósnak semmilyen vagyona nincs nálam.
Kérdezném hogy a végrehajtó megteheti e, és mit tudok csinálni ez ügyben. A végrehajtót próbáltam elérni de nem sikerült.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Minden jót
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Még egyet szeretnék tisztázni:
"Ha tartózkodási helyét 5 évnél (2006.01.01-t megelőzően 2 év) régebben jelentette be és nem lett megújítva"
Jól értelmezem, hogy ha 2008óta van a lakásba bejelentve, akkor nem lehet kijelenteni?
T Á J É K O Z T A T Ó
a lakcím megszüntetési kérelem (lakóhely, tartózkodási hely megszüntetése )
benyújtásához
A kijelenteni kívánt személy nem lakja a lakást, azt önszántából hagyta el és minden ingóságát (akár ruha, vagy televízió.....) magával vitte.
A kijelenteni kívánt személy ismert tartózkodási helyét, amennyiben ismeretlen helyre távozott akkor azt a tényt.
A kérelmező és két tanú (szomszéd) aláírását, amivel igazolják, hogy a kérelemben leírtak a valóságnak megfelelnek.
Kérelmező, tanúk és a kijelenteni kívánt személy (amennyiben ismert) személyi adatait (név, lakcím, személyazonosító igazolvány száma).
FONTOS TUDNI : Abban az esetben, ha a lakás haszonélvezeti joggal terhelt a lakóhely megszüntetését csak a haszonélvező kérheti.
Esetek, amely ügyekben nem tudunk a lakóhely megszüntetésében eljárni :
Ha cselekvő képességét kizáró gondnokság alatt áll (gondnoka nélkül )
Ha gyógyintézeti kezelés alatt áll
Ha tartózkodási helyét 5 évnél (2006.01.01-t megelőzően 2 év) régebben jelentette be és nem lett megújítva
Ha a kijelenteni kívánt személynek a kijelenteni kívánt lakásban bárminemű holmija van (ruha, fogkefe,.....stb ) akár haza-haza jár, esetleg a lakásban életvitelszerűen vagy alkalmanként tartózkodik.
„A behajtó mennyi idő után megy ki lakcímre?”
Majdcsak. Egyébként nem behajtó, hanem végrehajtó.
„Honnan fogják ezt elhinni, hogy nem "bújtatjuk”
El fogják hinni. Persze nem úgy, hogy elhajtod a végrehajtót, hanem hogy együttműködsz vele: beengeded, elmondod a tényállást, nevezetesen azt, hogy X kb. 2 éve elköltözött, azóta nem hajlandó kijelentkezni, és nem mellékesen a vagyontárgyait magával is vitte. Hívogatjátok X-et, ezek szerint megvan a telefonszáma - adjátok ki a végrehajtónak azt is. Ha ezen felül meg akar győződni a végrehajtó arról, hogy biztosan nem te vagy X, akkor mutasd meg neki a személyi igazolványodat.
Ha nem talál otthon benneteket, hagyni fog ott egy jegyzőkönyvet azzal, hogy szükség esetén újra jön. Ilyenkor a jegyzőkönyvben megadott elérhetőségre írásban nyilatkozni kell, nagyjából ugyanazt a tényállást kell közölni. A telefonszámról ne feledkezzetek meg.
Ne fújjátok fel magatokat az ügyön, annyit nem ér az egész! A kényszerkijelentés, az egy másik kérdés.
A segítségeteket szeretném kérni a következő történetben.
Párom volt barátnője (későbbiekben X) a mai napig be van jelentve párom házába, pedig már 2éve nem lakik ott. X ment el magától és azóta sem hajlandó megadni a tartózkodási helyét. Kényszerkjelentést lehet alkalmazni a jelenlegi lakcím tudta nélkül is?
A másik probléma is ebből eredzik: a levelezési címét sem változtatta meg, így a levelei a mai napig hozzánk jönnek. Felszaporodtak a behajtó levelek (eos, ügyvédi irodák, instrum...). Értesítettük telefonon, de nem érdekli és nem akarja megadni a jelenlegi címét. Ez a magánéletünket is megmérgezi.
Nem értem X-t, hogy miért akar bújkálni az adósságai alól, egyszer úgyis megtalálják.
A behajtó mennyi idő után megy ki lakcímre?
Honnan fogják ezt elhinni, hogy nem "bújtatjuk", hanem tényleg fogalmunk sincs, hogy hol tartózkodik?
Köszönöm előre is a válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02