Behajtás - ott nem lakótól

Armageddon98 # 2013.08.31. 18:45

Üdv!

Köszönöm szépen a választ, sajnos a 8 napot túlléptem.

Minden jót

gerbera317 # 2013.08.28. 12:30

A végrehajtóval semmi dolgod, ne költs telefonra vagy postára, úgysem tudsz meg többet, mint most itt. A birtokodban lévő foglalási jegyzőkönyv adatai mindenre elegendőek. Igénypert kell indítanod a végrehajtást kérő ellen. Ha 8 napon belül megindítod, akkor a végrehajtó megvárja a per eredményét, ha a 8 napot lekésed, akkor a per várható kimenetelétől függetlenül elárverezik a cuccot.

Armageddon98 # 2013.08.27. 18:17

Üdv Mindenkinek!

Bocsi, hogy ide írok, de ez az eset nagyon hasonló amibe én is belekerültem. Szinte pontosan ugyan az azzal a különbséggel hogy nálam már kint járt a végrehajtó és lefoglalt egy nem az én tulajdonomba lévő mezőgazdasági vontatót. Az ingatlan teljesen az én én tulajdonom, az adósnak semmilyen vagyona nincs nálam.
Kérdezném hogy a végrehajtó megteheti e, és mit tudok csinálni ez ügyben. A végrehajtót próbáltam elérni de nem sikerült.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Minden jót

gevi14 # 2013.08.27. 15:57

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Még egyet szeretnék tisztázni:
"Ha tartózkodási helyét 5 évnél (2006.01.01-t megelőzően 2 év) régebben jelentette be és nem lett megújítva"

Jól értelmezem, hogy ha 2008óta van a lakásba bejelentve, akkor nem lehet kijelenteni?

Szilvia0801 # 2013.08.24. 08:14

T Á J É K O Z T A T Ó

a lakcím megszüntetési kérelem (lakóhely, tartózkodási hely megszüntetése )

benyújtásához

1. A kérelemnek tartalmaznia kell:

A kijelenteni kívánt személy nem lakja a lakást, azt önszántából hagyta el és minden ingóságát (akár ruha, vagy televízió.....) magával vitte.

A kijelenteni kívánt személy ismert tartózkodási helyét, amennyiben ismeretlen helyre távozott akkor azt a tényt.

A kérelmező és két tanú (szomszéd) aláírását, amivel igazolják, hogy a kérelemben leírtak a valóságnak megfelelnek.

Kérelmező, tanúk és a kijelenteni kívánt személy (amennyiben ismert) személyi adatait (név, lakcím, személyazonosító igazolvány száma).

2. A kérelem mellé minden esetben csatolni kell a kérelemben szereplő lakásról szóló adásvételi szerződés, vagy 3 hónapnál nem régebbi tulajdoni lap, vagy bérleti szerződés fénymásolatát.
  3. 3.000 Ft illetékbélyeget kell a kérelmen leróni.

FONTOS TUDNI : Abban az esetben, ha a lakás haszonélvezeti joggal terhelt a lakóhely megszüntetését csak a haszonélvező kérheti.

Esetek, amely ügyekben nem tudunk a lakóhely megszüntetésében eljárni :

Ha cselekvő képességét kizáró gondnokság alatt áll (gondnoka nélkül )
Ha gyógyintézeti kezelés alatt áll
Ha tartózkodási helyét 5 évnél (2006.01.01-t megelőzően 2 év) régebben jelentette be és nem lett megújítva
Ha a kijelenteni kívánt személynek a kijelenteni kívánt lakásban bárminemű holmija van (ruha, fogkefe,.....stb ) akár haza-haza jár, esetleg a lakásban életvitelszerűen vagy alkalmanként tartózkodik.

gerbera317 # 2013.08.24. 08:03

A behajtó mennyi idő után megy ki lakcímre?

Majdcsak. Egyébként nem behajtó, hanem végrehajtó.

Honnan fogják ezt elhinni, hogy nem "bújtatjuk

El fogják hinni. Persze nem úgy, hogy elhajtod a végrehajtót, hanem hogy együttműködsz vele: beengeded, elmondod a tényállást, nevezetesen azt, hogy X kb. 2 éve elköltözött, azóta nem hajlandó kijelentkezni, és nem mellékesen a vagyontárgyait magával is vitte. Hívogatjátok X-et, ezek szerint megvan a telefonszáma - adjátok ki a végrehajtónak azt is. Ha ezen felül meg akar győződni a végrehajtó arról, hogy biztosan nem te vagy X, akkor mutasd meg neki a személyi igazolványodat.

Ha nem talál otthon benneteket, hagyni fog ott egy jegyzőkönyvet azzal, hogy szükség esetén újra jön. Ilyenkor a jegyzőkönyvben megadott elérhetőségre írásban nyilatkozni kell, nagyjából ugyanazt a tényállást kell közölni. A telefonszámról ne feledkezzetek meg.

Ne fújjátok fel magatokat az ügyön, annyit nem ér az egész! A kényszerkijelentés, az egy másik kérdés.

gevi14 # 2013.08.23. 13:02

A segítségeteket szeretném kérni a következő történetben.
Párom volt barátnője (későbbiekben X) a mai napig be van jelentve párom házába, pedig már 2éve nem lakik ott. X ment el magától és azóta sem hajlandó megadni a tartózkodási helyét. Kényszerkjelentést lehet alkalmazni a jelenlegi lakcím tudta nélkül is?

A másik probléma is ebből eredzik: a levelezési címét sem változtatta meg, így a levelei a mai napig hozzánk jönnek. Felszaporodtak a behajtó levelek (eos, ügyvédi irodák, instrum...). Értesítettük telefonon, de nem érdekli és nem akarja megadni a jelenlegi címét. Ez a magánéletünket is megmérgezi.

Nem értem X-t, hogy miért akar bújkálni az adósságai alól, egyszer úgyis megtalálják.
A behajtó mennyi idő után megy ki lakcímre?
Honnan fogják ezt elhinni, hogy nem "bújtatjuk", hanem tényleg fogalmunk sincs, hogy hol tartózkodik?

Köszönöm előre is a válaszokat!