Elévülés

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.09. 08:18

legalább az összeget és a számlaszámát meg kéne mondania..
Félreérted. Az a "semmiféle információt nem ad" költői túlzás. Úgy kell érteni, hogy nem tájékoztatja őket olyan adatokról, amelyekből valószínűsíteni tudnák, hogy a követelés elévült-e már. Ez ugyan szintén szabálytalan, de épp azért teszi, mert - ahogy írod - „neki is érdeke hogy a tartozás ki legyen fizetve”.

Grave7 # 2014.03.08. 22:36

@ingatlan2014: Meglepő ez a végrehajtói viselkedés, hiszen neki is érdeke hogy a tartozás ki legyen fizetve - legalább az összeget és a számlaszámát meg kéne mondania..
A földhivataltól talán ki lehet kérni a végrehajtási jog bejegyzési kérelmet, abból kiderülhet több információ a jogosultról illetve a végrehajtást elrendelő hatóságról - a hatóság (bíróság/közjegyző) talán együttműködőbb lesz (bár ez is 50% esély).
Illetve a végrehajtást foganatosító bírósághoz (amelyik bíróság illetékességi területének ügyeit intézi a végrehajtó) is megpróbálhatsz fordulni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.05. 16:32

egy ingatlanra bejegyzett végrehajtási jog mikor évül el?
Amikor a végrehajtandó követelés.

ingatlan2014 # 2014.03.05. 09:30

Tisztelt Fórum, Tisztelt Ügyvédúr/Hölgy

Érdeklődni szeretnék, hogy egy ingatlanra bejegyzett végrehajtási jog mikor évül el?
Mi a helyzet akkor ha a végrehajtást bejegyző végrehajtó nem áll szóba velünk (új tulajdonos) hogy rendezzük a tartozást, illetve azt mondja hogy mi keressük meg a jogosultat.Semmiféle információt nem ad.
A bejegyzést kérő illetve jogosult magánszemély pedig nem található a lakcímen, hivatalból sem találják.

• Mi a helyzet akkor ha meghalt?,
  • Vagy ha az halt meg aki tartozik neki?

Egy 1999 év előtti kölcsönről lehet szó a tulajdoni lap szerint.

Mi a menete a végrehajtás menetének?
Mi a feladata kötelessége a végrehajtónak?
Válaszát köszönöm,

Anna

Válaszát köszönöm,
Anna

ObudaFan # 2014.03.03. 14:07

Minden végrehajtási cselekmény megszakítja az elévülést.
Nyugdíjból éppen lehet vonni, kérdés, hogy te pontosan milyen ellátást kapsz.

medina02 # 2014.03.03. 12:16

Tisztelt Fórum,
2008-ban,az akkori partnerem unszolására vettem részletre ikertelefont.A kapcsolatnak vége szakadt és én nem voltam hajlandó tovább fizetni az ő telefonját is.20-éve leszázalékolt rokkantnyugdíjas vagyok,2900-ft járadékot kapok.Eddig a nyugdíjamhoz nem is nyúltak,de nemrég voltam felűlvizsgálaton, és megkaptam a 61000-ft,rehabilitációs ellátást is.
A kérdésem a következő,ennyi idő után nem évűl e el a végrehajtás?A másik pedig, hogy nyugdijellátásból letithatják e a 33%-ot?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.10. 19:51

De itt nem kifogásnak van helye,
Ha végrehajtó nem hajlandó lefolytatni a Vht. 41. § szerinti eljárást, akkor bizony kifogást kell emelni a mulasztásával szemben. A pernek csak a Vht. 41. § szerinti eljárás eredménytelensége esetén van helye.

tudatlan3 # 2014.02.10. 18:55

köszönöm

ObudaFan # 2014.02.10. 18:51

Van. De itt nem kifogásnak van helye, hanem amennyiben nem szűnik meg a végrehajtás a Vht. 41. § szerinti eljárásban, akkor pert kell indítani a végrehajtás megszüntetése iránt. Ott is lehet költségkedvezményt kérni.

tudatlan3 # 2014.02.10. 18:32

Köszönöm.

A kifogás illetéke alól van illeték és költség mentesség?Mint a bírósági eljárásban?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.10. 17:30

A végrehajtótól kérd, hogy folytassa le a Vht. 41. § szerinti eljárást. Ha nem hajlandó, mehet a kifogás.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.10. 17:29

Egy év.

tudatlan3 # 2014.02.10. 10:16

Van telefontartozásom.Végrehajtónál van behajtásra.Több mint egy éve nem történt semmi az ügyben.A végrehajtónak jeleztem hogy szerintem elévült.Ő kioktatott hogy ne jogászkodjak mert nem 1év hanem 5 év az elévülés.
Itt a fórumon az ügyvédek írták hogy 1év.Milyen jogszabályra hivatkozhatok hogy 1év alatt elévült?A hírközlési tv-re nem hivatkozhatok mert a végrehajtó szerint mivel végrehajtáson van az ügy ezért erre a vht a háttér jogszabály amit alkalmazni kell.

Köszönöm előre is a segítséget.