EOS Factor - átverés?

Miley # 2014.08.05. 17:49

Tisztelt hozzáértők!

A fizetésem 50 %-át tartozás miatt letiltják. Mindeddig nem reagáltam az EOS Factortól érkező levelekre, de a közelmúltban egy elég érdekes levelet kaptam tőlük, amivel kapcsolatban kíváncsi vagyok a T. Szakértők véleményére.

Azt írják benne, hogy egy korábbi engedményezett kölcsöntartozásomon túlfizetés mutatkozik, mégpedig 123.320 ft, de ezt csak akkor tudják visszajuttatni nekem, ha a mellékelt nyilatkozatot (az EOS Factor Zrt. részére engedményezett követelésen keletkezett túlfizetésre vonatkozólag) kitöltöm és visszaküldöm nekik. Első ránézésre a mellékelt nyomtatványban nem találtam semmiféle kivetnivalót.

A nyilatkozat pontosan ezt tartalmazza: ügyiratszám, engedményező, ügyfélazonosító, nevem, címem. Kérjük jelölje X-szel választását!

Kérem, hogy az EOS Factor részére engedményezett, a fenti ügyiratszámon nyilvántartásba vett követelésen keletkezett 123.320 ft, azaz Egyszázhuszonháromezer-háromszázhúsz ft összegű túlfizetést az alábbi módon szíveskedjenek megküldeni:

1.) REndelkezem bankszámlával, a következő bankszámlára szíveskedjenek utalni a túlfizetés összegét:

Bank neve:
Bankszámlaszám:

2.) Nem rendelkezem bankszámlával, így kérem, hogy a túlfizetés összegét postai úton küldjék vissza részemre. Egyúttal tudomásul veszem, hogy a postai feladás költsége a túlfizetés összegéből levonásra kerül.

Dátum, aláírás.

Mindezt csak azért furcsállom, mert amikor túlvonták az egyik tartozásomat, akkor a bírósági végrehajtóhoz kellett bemennem, hogy a túlfizetést átvehessem.

Ja, és ha mindez nem átverés, akkor sem adnám meg nekik semmi pénzért a bankszámlaszámomat, természetesen a visszatérítést a lakcímemre kérném.

Önöknek erről mi a véleménye?

Válaszukat előre is köszönöm!