Lakáshitel miatt letiltott munkabér

kávézós # 2014.09.14. 09:31

Sziasztok.

megpróbálom pár mondatban összefoglalni a kérésemet a Tisztelt Hozzáértők felé.

Pár hónapja a lakáshitelt folyósító bankom felmondta a hitelemet, sajnos, nem tudtam a normál törlesztőt fizetni, hiába kértem mindenféle kedvezményt, semmit nem kaptam tőlük.

A dolog végrehajtóhoz került, ezt talán mondanom sem kell.

A szerződés felmondása után pár nappal bepereltem a bankot, miután pénzügyi szakemberekkel átnézettem a szerződést, és megállapították, hogy legalább 5 pontban érvénytelenné lehet tenni.

Időközben a végrehajtó fizetésletiltást küldött a munkahelyemre, a standard 33% összegről. Ezt 1 alkalommal le is tudták tiltani, viszont mikor eljött volna a második alkalom, hogy letiltsák, megérkezett a bírósági döntés a végrehajtás felfüggesztéséről.

A kérdésem az lenne, hogy azzal az 1 alkalommal letiltott pénzemmel mi a helyzet jogilag? Azt tudom, legalábbis azt hiszem, hogy tudom, hogy a végrehajtó letéti számláján csücsül, de vajon az az összeg visszakérhető lenne? Nem kevés pénzről van szó, legalábbis az én fogalmaim szerint, jól jött volna a gyerekeim iskolakezdésekor....

A történtek kronológiai sorrendben :

• banktól kedvezményeket kérek, sok alkalommal, nem kapok semmit,
  • egyre kevesebbet tudok fizetni a banknak, az elmaradás csak gyűlik,
  • a bank felmondja a hitelszerződésemet, ami ezáltal azonnal, egyösszegben megfizetendővé válik,
  • ezt persze, nem tudom megtenni, ezért a közjegyző végrehajtónak adja át az ügyet,
  • eközben én beperlem a bankot,
  • a végrehajtó letiltást küld a munkahelyemre, ezt 1 alkalommal végre is hajtja a munkáltató,
  • bíróság felfüggeszti az eljárást, ezzel együtt a végrehajtást is,
  • a letiltott pénz visszakapható a vh-tól, vagy az az ügy akármilyen lezárásáig náluk fog csücsülni?

Előre is köszönök minden választ.

gerbera317 # 2014.09.14. 10:44

A levont összeg letétben marad. Nem valószínű, hogy valaha is visszakapod, sőt, ítélethozatal után folytatódni fog a végrehajtás. Ugyanis az ítélet nem arról fog szólni, hogy nem tartozol (sok adós ebben reménykedik, teljesen alaptalanul), hanem arról, hogy a bank milyen módon köteles felülvizsgálni a veled kötött szerződés vitatott részeit. A kihelyezett tőke és annak reális járulékai nem képezhetik vita tárgyát, azt ugyanúgy meg kell fizetned, és ha kell, kényszer útján is behajtják rajtad.

only # 2014.09.24. 11:48

Tisztelt szakemberek!!

2006-ban felvett CHF lakáshitelemre állami kezességvállalás volt(fészekrakó program) 2 millió ft. A bank felmondta a hitel szerződésemet 2010-ben nemfizetés miatt, és a kezességvállalás 2 milliójából lett 4 millió ft.
Kiadta az OTP Faktoring-nak , ami közös értékesítésben eladta az ingatlant, és feléjük nem maradt tartozásom.
Az állami kezességvállalást az állam kifizette a banknak (állítólag) és az állam elkezdte a NAV-on keresztül követelni rajtam. A hitel,és a NAV-os tartozás közös volt a volt feleségemmel.
A kezességvállalás egyetemleges tartozás,így akin tudja a NAV azon behajtja a teljes összeget.
Az ex nem fizetett semmit, nincs jövedelme amiből tiltanának tőle.
Én kifizettem a tartozás rám eső részét (50%), és a másik felét meg mivel hogy az ex nem fizetett elkezdték a fizetésemből letiltani 33% ban.
Lehetne ezt a letiltást szüneteltetni az új deviza hiteles törvény alapján?? Mivel, hogy ez is CHF hitelből maradt letiltás.

Köszönöm a gyors válasz.