Sziasztok.
megpróbálom pár mondatban összefoglalni a kérésemet a Tisztelt Hozzáértők felé.
Pár hónapja a lakáshitelt folyósító bankom felmondta a hitelemet, sajnos, nem tudtam a normál törlesztőt fizetni, hiába kértem mindenféle kedvezményt, semmit nem kaptam tőlük.
A dolog végrehajtóhoz került, ezt talán mondanom sem kell.
A szerződés felmondása után pár nappal bepereltem a bankot, miután pénzügyi szakemberekkel átnézettem a szerződést, és megállapították, hogy legalább 5 pontban érvénytelenné lehet tenni.
Időközben a végrehajtó fizetésletiltást küldött a munkahelyemre, a standard 33% összegről. Ezt 1 alkalommal le is tudták tiltani, viszont mikor eljött volna a második alkalom, hogy letiltsák, megérkezett a bírósági döntés a végrehajtás felfüggesztéséről.
A kérdésem az lenne, hogy azzal az 1 alkalommal letiltott pénzemmel mi a helyzet jogilag? Azt tudom, legalábbis azt hiszem, hogy tudom, hogy a végrehajtó letéti számláján csücsül, de vajon az az összeg visszakérhető lenne? Nem kevés pénzről van szó, legalábbis az én fogalmaim szerint, jól jött volna a gyerekeim iskolakezdésekor....
A történtek kronológiai sorrendben :
- banktól kedvezményeket kérek, sok alkalommal, nem kapok semmit,
- egyre kevesebbet tudok fizetni a banknak, az elmaradás csak gyűlik,
- a bank felmondja a hitelszerződésemet, ami ezáltal azonnal, egyösszegben megfizetendővé válik,
- ezt persze, nem tudom megtenni, ezért a közjegyző végrehajtónak adja át az ügyet,
- eközben én beperlem a bankot,
- a végrehajtó letiltást küld a munkahelyemre, ezt 1 alkalommal végre is hajtja a munkáltató,
- bíróság felfüggeszti az eljárást, ezzel együtt a végrehajtást is,
- a letiltott pénz visszakapható a vh-tól, vagy az az ügy akármilyen lezárásáig náluk fog csücsülni?
Előre is köszönök minden választ.