Ellentétes az Európai Bizottság irányelveivel és elvárásaival az a tavalyi évben hozott görög törvény, amely gyakorlatilag az egész ország területéről kitiltja az elektronikus játékokat.

z Európai Bizottság tegnap figyelmeztetést adott ki Görögország számára, amelyben az Unió törvényhozó szerve értesíti az ország kormányát, hogy a tavaly júliusban meghozott törvény, amely tiltja az elektronikus (és többek között számítógépes) játékok használatát minden magán- és közterületen, kivéve a kaszinókat, számos ponton ütközik az uniós feltételrendszerrel, amely előírja a termékek és szolgáltatások szabad kereskedelmét.

A törvény célja a görög kormány szerint az illegális szerencsejáték visszaszorítása az országban.

Görögország egyébként már azzal megszegte az Európai Uniós szabályokat, hogy nem értesítette az uniós vezetőket a tervezetről még akkor, amikor az csak előzetes vázlatként létezett.

A görög kormánynak elküldött tavaly októberi EU értesítés szerint a tilalom megakadályozza, hogy az elektronikus játékra alkalmas termékek bejussanak az országba, amely szemben áll az uniós egyezményekkel, amelyek előírják a termékek tagországok közötti szabad áramlását. A kedden kiadott közlemény szerint az Európai Bizottságnak “számos további területen is komoly kétségei merültek fel a törvény uniós egyezményekkel való kompatibilitását illetően”.

Az Európai Bizottság ezért a közeljövőben korlátozásokat tervez bevezetni Görögország ellen.