Egy holland meleg aktivista betiltatna egy számítógépes akciójátékot, mivel abban többek között homoszexuálisokat és drogosokat lőhet le a monitor előtt ülő játékos.

Henk Krol, az egyik vezető holland meleg lap szerkesztője a várhatóan március végén debütáló, Postal 2 című játék Hollandiában való betiltásáért lobbizik – adta hírül a CNN. Krol az amerikai Running with Scissors nevű játékfejlesztő cég játékprogramját “gusztustalannak” titulálta, vélemény szerint a szoftverben hátrányosan megkülönböztetik a melegeket. Mindez ellentétes a helyi törvényekkel, amelyek megvédik a polgárokat a szexuális beállítottságuk nyomán való diszkriminációtól – állítja Krol.

Ezzel szemben a Running with Scissors vezetője, Vince Desi úgy véli, a programban egyáltalán nem különböztetik meg hátrányosan a homoszexuálisokat, s maga a játék sem a melegek ellen irányul. Desi azzal érvel, hogy a Postal 2 egy olyan képzelt városban játszódik, ahol sokféle ember él – többek között színes bőrűek és melegek is – a játékosnak csupán lehetősége van virtuálisan lepuffantania őket, maga a történet legyilkolásuk nélkül is végigkövethető. Desi elismerte, hogz bár valóban legyilkolhatja a játékos a meleg szereplőket, ám ezért cserébe nem kap semmiféle jutalompontot. Emellett a cég vezetője fontosnak tartotta megjegyezni, hogy mindez csupán egy számítógépes játék.