Teljes erkölcsi támogatásáról és szolidaritásáról biztosítja azt a fiatalembert, akit nyíltan vállalt homoszexualitása miatt akadályoztak meg abban, hogy egyetemi tanulmányait befejezze – tudatta közleményében az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal.

A Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter által irányított tárca felajánlja továbbá személyes és jogi segítségét ahhoz, hogy az egyetemről eltanácsolt fiatalember jogait érvényesíteni tudja.

Az esélyegyenlőségi miniszter közleményében tudatta, tiszteletben tartja azt az elvet, hogy az egyházak hitéleti tevékenységével, elveivel összefüggésben nem feladata állást foglalni, de fontosnak tartja, hogy minden állampolgár megfelelő védelmet kapjon, ha emberi jogait – jelen esetben az egyenlő bánásmódhoz való jogát – érzi sérülni.

Megítélésük szerint különös hangsúlyt ad az ügynek az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény közelmúltban történt elfogadása. A törvény január 27-én lép életbe.

Az általános antidiszkriminációs törvényt, az esélyegyenlőségről szóló jogszabályt a Parlament a tavalyi év utolsó napján szavazta meg. A törvény alapelvei között szerepel, hogy nem lehet megsérteni mások emberi méltóságát, a másik oldalról viszont mindenki jogosult kikényszeríteni azt, hogy egyenlő méltóságú személyként kezeljék.

Bővebben:
http://index.hu/…/0114karoli/