Az ötezredik diák kapott választ a közelmúltban e-mailben a Felvi Jogászától jogi problémájára, a 2004 óta működő ingyenes tanácsadáson a hallgatók háromnegyede lehetőségei, tervei megvalósításának jogi feltételei iránt érdeklődött, és csak negyedük jelzett jogsérelmet.

Az eredetileg OFI Jogász néven indult szolgáltatás 2004-ben jelent meg a felvi.hu portálon. Az Educatio Nonprofit Kft. azzal a céllal hozta létre az ingyenes tanácsadást, hogy elektronikus úton jogi tájékoztatást adjon a felvételi előtt álló diákoknak a jogszabályi feltételekről – olvasható a szervezet honlapján.

A fiatalok először leginkább a pontszámításról faggatták a jogászokat, majd 2005-től egyre többen érdeklődtek a kétszintű érettségiről is. 2006-tól az érettségihez és a felvételihez kötődő kérdések mellett szép számban érkeztek a bolognai rendszerű képzésre, az átjelentkezésre, a kreditátvitelre vonatkozó megkeresések is.

2007-ben kettébontották a szolgáltatást: a felvételizők rendelkezésére azóta a Felvi Jogász áll, a hallgatóknak pedig a Hallgató Ügyvédje segít eligazodni a jogi témákban.

Ősszel kapott választ az ötezredik diák, aki oktatási problémájával a portál jogászaihoz fordult. Az eddigi esetek csaknem fele, azaz 48 százaléka egyszerűbb, 34 százaléka átlagos nehézségű volt, a kérdések 18 százaléka azonban bonyolultabb jogi problémát jelentett.