Egy terhelő tanú vallomásával folytatódott a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György és társainak büntetőpere a Fővárosi Bíróságon szerdán.

A férfi várhatóan több órán át tesz vallomást az elsőrendű vádlott által irányított Hunnia Mozgalomról, amelynek “katonái” az ügyészség szerint Molotov-koktélos támadásokat hajtottak végre 2008-ban és 2009-ben az akkor kormányzó szocialista és szabaddemokrata párt székházai, illetve politikusai, miniszterek és országgyűlési képviselők ingatlanai ellen.

A tanú szinte valamennyi vádlottat felismerte és azonosította a tárgyaláson. Elmondta, hogy 2007-ben a Hunnia Mozgalom “katonájának” jelentkezett a 2006 őszi rendőri brutalitások miatt, járt “edzésekre” is a szervezet vidéki kiképzőbázisán. A tanú ellen ebben az eljárásban korábban folyt nyomozás robbanószerrel visszaélés miatt, de azt később megszüntették.

A három hónapja indult büntetőperben eddig egy súlyosan terhelő bizonyíték merült fel: az egyik korábbi tárgyaláson a bíróság ismertette az egyik vádlott hosszú, részletes beismerő, másokat is terhelő nyomozati vallomását a kiképzésekről és a merényletekről, ám a vádlott az ismertetés után visszavonta ezt a vallomását, a többi vádlott pedig következetesen tagadja bűnösségét.