Új irányelveket fogalmazott meg az angol és walesi ügyvédeket tömörítő Law Society a jogászszakmán belül egy „egészséges alkoholfogyasztási kultúra” kialakítása jegyében. Az intenzív ivászatokkal együtt járó hagyományos céges bulik helyett szabadulószobás vagy pizzasütögetős csapatépítők megrendezését javasolják az irodáknak.

Az alkoholfogyasztás korlátozásával csökkentené a céges összejöveteleken előforduló szexuális zaklatások és molesztálások veszélyét az angol és walesi jogászegylet, a Law Society.

A túlzott alkoholfogyasztás, amit sokan a munkahelyi stressz levezetésére használnak, a mentális betegségek egyik kiváltó tényezője az ügyvédi munkát végzők körében – mutat rá a Law Society. Ráadásul az alkoholfogyasztással együtt járó céges összejövetelek azok számára is kellemetlenek lehetnek, akik vallási vagy éppen egészségügyi okokból nem fogyaszthatnak szeszes italokat.

Forrás: barbri-international.com

“A jogászegyletnek nem az a célja, hogy egyáltalán ne fogyaszanak alkoholt a jogászok a céges eseményeken, csupán rá akarja irányítani a figyelmet azokra az egészségesebb és kevésbé kirekesztő lehetőségekre, amelyek rendelkezésre állnak a munkaidőn kívüli, de munkahelyhez kötődő együttlétek megszervezésekor” – hangsúlyozta Laura Uberoi, le a Law Society munkatársa.

A most kiadott iránymutatás egyébként a világ legnagyobb nemzetközi ügyvédi szervezete, az International Bar Association által készített tanulmányra hivatkozik, amely felhívja a figyelmet a munkahelyi zaklatások és az alkoholfogyasztás szoros kapcsolatára.

A Law Society Junior Lawyers 70 ezer gyakornokot és újonnan képzett ügyvédet képvisel Angliában és Walesben, az egyesület szerint a vállalkozásoknak „kollektív felelőssége” az ivási szokások megváltoztatása.

A fiatal jogászokat tömörítő egyesület javaslatára ebben a hónapban a junior ügyvédi rendezvényeken alkoholt nem szolgálnak fel a száraz január támogatására . A száraz januárt 2012-ben indították be először az Egyesült Királyságban, és arra buzdították az embereket, hogy az év első 31 napján ne igyanak alkoholt. A kezdeményezéshez 2013-ban négyezren csatlakoztak, 2019-re pedig a résztvevők száma 4,2 millió főre növekedett.