A migrénes fejfájás igen sokak életét keseríti meg. Több kutatás irányult a vizsgálatára a múltban, és vannak, amik jelenleg is folynak arra vonatkozóan, hogy mi okozhatja a fejfájásnak ezt a komoly tünetekkel járó variánsát. (X)

Amit eddig lehet róla tudni, hogy nőknél háromszor olyan gyakori az előfordulása és hogy vannak olyan körülmények, amik elősegíthetik a rohamos fejfájások kialakulását. A Mayo klinika eddigi vizsgálatai alapján az okok között vannak testi, lelki, hormonális, orvosi és környezeti tényezők is. 

Mit tehetsz a migrén ellen?

Ha Te is migrénnel küzdesz, a gyógyszeres kezelés mellett érdemes néhány változtatást végrehajtanod a környezetedben is ahhoz, hogy elkerüld a kellemetlen tüneteket.

Ilyen változás lehet az is, ha megfelelő minőségű és mennyiségű alvást és kikapcsolódást biztosítasz a szervezeted számára.

Az ellazulásban és relaxációban egy szemet gyönyörködtető masszázsmedence is segítségedre tud lenni, amiből több típust is találhatsz a Caldera Spas kínálatában.

Hogyan segít a masszázsmedence az ellazulásban?

Alapvetően egy jó masszázs is csodákat tud művelni az ember közérzetével, de képzeld el ezt kellemes környezetben, egy melegvizes fürdőzéssel kiegészítve. Amellett, hogy remekül hangzik, nem kell hozzá elmenni egy egész wellnesshétvégére, hiszen ezt akár minden este a komfortzónádon belül, a saját kertedben is elérheted

Egy jó kialakítású jakuzzi a testet és a lelket egyaránt kényezteti. A pezsgőfürdőben ülve könnyen megfeledkezhetsz a munkahelyi nyomásról, a stresszes mindennapokról és egyéb problémákról. A kiáramló levegő- és vízsugár segítségével a beépített fúvókák minden fontos ponton át tudnak masszírozni. A jó hőmérsékletnek és a vízmasszázsnak köszönhetően pozitív hatással van a keringési rendszerre, serkentve a szív működését és a véráramlást.

Pihentető alvás jakuzzihasználat után

Legtöbben mikor lefekvéshez közeledünk, még nem engedtük el teljesen az adott nap fontosabb kérdéseit. Ilyen állapotban hiába tesszük a párnára a fejünket, többnyire csak hosszas forgolódás után tudunk álomba szenderülni.

Az alvas hosszán kívül a minősége is szerepet játszik abban, hogy milyen állapotban kelünk másnap reggel. Márpedig ahhoz, hogy jól aludjunk, tudni kell valamilyen technikával elűzni a lármás gondolatokat a fejünkből.

Ha leveszed a hétköznapi gondok súlyát a válladról, sokkal könnyebben tudsz mélyen és pihentetően aludni. Miután a medencében ellazultak az izmaid és kiürítetted az elméd, könnyebben fog elnyomni az álom, és a reggeli ébredés is lényegesen egyszerűbb lesz. Ha kipihent vagy, sokkal könnyebben veszed az akadályokat, nehezebben ér utol a stressz, így lecsökkentheted a migrén újbóli kialakulásának az esélyét.