Pert nyertek, de nem árulhatnak a pavilonokban a szegedi kereskedők

2008.07.24. MTI

Birtokvédelmi pert nyertek a szegedi, Mars téri kereskedők az üzemeltető Szegedi Vásár és Piac Kft.-vel szemben, így ismét kinyitnák üzleteiket, amelyeket a tér átalakítása miatt lebontásra ítéltek - erről az érintettek szerdán számoltak be a helyszínen.

Az üzletek újbóli megnyitásának azonban jogi akadályai vannak - mondta az MTI érdeklődésére telefonon Szilágyi János, a kft. jogi képviselője.

Kifejtette: az ítélet alapjaiban nem változtatja meg azt a tényt, hogy a kereskedők a pavilonokban, illetve azok előtt nem árusíthatnak a jövőben, mivel már nincs működési engedélyük. Azokat ugyanis visszavonták, miután a Legfelsőbb Bíróság jóváhagyásával megszűntek a bérleti szerződések.

A kereskedők a birtokvédelmi per megnyerésével bemehetnek korábban kordonnal elzárt üzleteikbe, de már nincs engedélyük arra, hogy azokat újra kinyissák. Ott tehát már nem árulhatnak, viszont a piac területén a kijelölt helyeken - csakúgy, mint bárki másnak - lehetőségük van arra, hogy kereskedelmi tevékenységet folytassanak.

A bódék lebontása ügyében indított bírósági eljárások első fokon várhatóan az ősszel lezárulnak, a pavilonokat pedig lebontják.

A tér rekonstrukcióját a tulajdonos szegedi önkormányzat indította el. A város jegyzője 2005-ben határozatban kötelezte az ott található kereskedelmi pavilonok tulajdonosait, hogy építményeiket bontsák le; az új csarnokokban bérelhettek üzletet.

Az átalakítás során 2006-ban átadtak két új csarnoképületet és egy háromszáz férőhelyes parkoló is készült. A beruházás 515 millió forintba került.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
KERESKEDELEM