Közterületi alkoholstop Ózdon

2008.09. 4. MTI

Szeptembertől tilos közterületen az alkoholfogyasztás Ózdon, a hónap eddig eltelt napjaiban azonban még nem büntettek meg senkit - tájékoztatta Fodor Gábor, a közterület-felügyelet megbízott vezetője csütörtökön.

Egy önkormányzati rendelet értelmében augusztus elsejétől nem lehet Ózd közterületein alkoholt fogyasztani, az egy hónapos türelmi időszak alatt csak figyelmeztették a közterület-felügyelők azokat, akik megszegték az új szabályt, szeptember elsejétől azonban már szankcionálnak is - mondta Fodor Gábor.

A közterület-felügyelet megbízott vezetője hozzátette: akár egyetlen üveg sör, vagy egy féldeci elfogyasztása is pénzbírsággal jár. A helyszíni bírság összege háromezertől húszezer forintig terjed, a szabálysértési hatóság pedig ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatja a közterületen italozót.

Az észak-borsodi városban főként az Újváros tér és a Béke telep kisboltjai előtt volt rendszeres az italozás, amit gyakran hangoskodás vagy randalírozás követett, sokszor éjszakába nyúló közterületi "bulik" zavarták a pihenni akarók nyugalmát, ezért is hozta meg rendeletét az önkormányzat.

  • kapcsolódó anyagok
ÖNKORMÁNYZATOK
SZABÁLYSÉRTÉS