A Zuschlag-per szerdai tárgyalási napján az Origo internetes hírportál élő közvetítését betiltotta Fodor Endre tanácsvezető bíró, mert véleménye szerint nem lehet teljes körűen biztosítani a személyiségi jogok védelmét.

A Zuschlag János és 15 társa ellen indított büntetőper a másodrendű vádlott, Lados István kihallgatásával folytatódott Kecskeméten.

A vádlott a hetedik tárgyalási napon áll a Bács-Kiskun Megyei Bíróság előtt. Fodor Endre tanácsvezető bíró a vádlott kihallgatását befejezte, a vád képviselője a legutóbbi tárgyalási napon tett fel kérdéseket. Szerdán a vádlottak védőinek kérdéseire válaszol Lados István. A tanácsvezető bíró a tárgyalási nap kezdetén közölte: ha a védők kérdései időben befejeződnek, akkor ma megkezdi az elsőrendű vádlott, Zuschlag János kihallgatását.

A szerdai tárgyalási nap első szünete után a tanácsvezető bíró betiltotta az Origo internetes hírportá élő közvetítést.

Fodor Endre bíró határozottan utasította a hírportál újságíróit, hogy az élő közvetítést állítsák le.

Elmondta azt is, hogy a tárgyalási szünet egy részét is közvetítették, pedig akkor mindenkinek el kell hagynia a tárgyalótermet.

A bíróság engedélyezi a kép- és hangfelvételek készítését, de azok csak a személyiségi jogokat figyelembe véve kerülhetnek adásba. Lados István másodrendű vádlott sem járult hozzá ahhoz, hogy felismerhető felvételt vagy képet készítsenek róla.