Késik a magáncsődtörvény

2009.01.28. MTI

Korábbi ígéretével ellentétben az igazságügyi tárca még mindig nem készítette el a magáncsődről szóló törvény tervezetét - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.

A minisztérium az elmúlt hetekben szakmai és civil szervezetekkel egyeztetett a kérdésről és várhatóan márciusban készül el a jogszabály. Csupán ezt követően indulhat meg az elképzelések társadalmi vitája és a tényleges jogalkotási munka. A Magyar Nemzet emlékeztet: az eredeti szándékok szerint már tavaly ősszel szavazni kellett volna e tervezetről az Országgyűlésben. Egyes vélekedések szerint - írja a lap - jó ideig bizonyosan nem készül el a magáncsődtörvény, s nem is biztos, hogy a jelenlegi helyzetben e jogszabály megalkotása mentené meg a nehéz helyzetbe került magánszemélyeket.

A Banki Hitelek Károsultjainak Egyesülete úgy véli, inkább egy országos pénzügyi tanácsadó szolgálat felállítására lenne szükség. Mint Lénárd Mariann, a szervezet főtitkára a lapnak elmondta, a szolgálat munkatársai abban tudnának segíteni a hozzájuk fordulóknak, hogy miként osszák be havi jövedelmüket, szükség esetén milyen hitelt vegyenek fel, vagy miként gazdálkodják ki törlesztőrészleteiket.

  • kapcsolódó anyagok
JOGALKOTÁS
IRM