Decemberben lejár Kovács Tamás legfőbb ügyészi mandátuma - Belovics Ervin főügyészhelyettes lehet az utód

2010.06.17. MTI

A legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese, Belovics Ervin válthatja a vádhatóság élén Kovács Tamást, akinek decemberben lejár a mandátuma - írta pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

A napilap ismertette: Belovics a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi docense évek óta dolgozik főügyészhelyettesként, sőt, egy átmeneti időszakban, Polt Péter távozása után, vezette is a hivatalt. Ő volt az, aki az Ügyészségi Közlönyben a korábbinál szigorúbb hozzáállást írt elő az ügyészeknek az átlagosnál súlyosabb megítélést igénylő ügyek esetében, valamint korrupciós bűnök kapcsán - írta a Magyar Hírlap, hozzátéve: Kovács Tamás utódjára a június végén megválasztandó új köztársasági elnök tesz majd javaslatot a parlamentnek.

A napilap ugyancsak pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság élén Tóth Tamás V. kerületi vagy Fülöp Valter XII. kerületi rendőrkapitány válthatja Tóth Gábort. A lap szerint Bencze József országos rendőrfőkapitányt Hatala József nyugalmazott altábornagy követheti az ORFK élén.

  • kapcsolódó anyagok
ÜGYÉSZSÉG
RENDŐRSÉG