A hajléktalanok szigorúbb büntetéséről is tárgyal a parlament a jövő héten

2011.10.12. MTI

Az Országgyűlés jövő heti, kétnapos ülésén megkezdi a szabálysértésekről szóló törvény módosításának általános vitáját. A törvénymódosítás értelmében elzárással, vagy akár 150 ezer forint bírsággal is sújtható, ha valaki fél éven belül kétszer "életvitelszerű lakhatásra" használ közterületet.

Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság szerdai tanácskozását követően az MTI-nek elmondta: a kormány bejelentette, hogy pénteken benyújtja a 2012-es költségvetés fejezeti köteteit és a megalapozó törvényeket is.

A parlament hétfői ülésén szavaznak a képviselők az uzsorával összefüggő egyes törvények módosításáról, valamint a "Civitas Invicta" - Szigetvár, a leghősiesebb városról szóló törvényjavaslatról. Emellett az Országgyűlés várhatóan dönt az innovációs és fejlesztési eseti bizottság tisztségviselőiről és tagjairól is.

A hétfői ülésnapon folytatódik az Alkotmánybíróságról szóló törvény általános vitája és megkezdődik a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosításának tárgyalása is. Ez utóbbi a munkakör és vezetői beosztás szerinti pótszabadságok mértékét rendezi.

Kedden a parlament az agrárgazdaság 2010. évi tevékenységéről szóló és a Magyarország területén élő nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetéről szóló jelentések tárgyalásával folytatja a munkáját.

  • kapcsolódó anyagok
ORSZÁGHÁZ
JOGALKOTÁS
KORMÁNYZAT