Több ügy miatt összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot - Vizes vb, orosz azeri wifi-ügy a napirenden

2017.07.21. Jogi Fórum / MTI

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke július 31-re összehívta a testületet több ügy megtárgyalására.

Molnár Zsolt elnök elmondta: az ülésen többek között a vizes világbajnokság tapasztalatai, valamint az orosz, azeri wifi-ügy kerül napirendre. Emellett tájékoztatást kérnek a Politico című lapban megjelent információkról - amelyekre mások mellett Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja is felhívta a figyelmet - miszerint Magyarország és a NATO között minimálisra szűkült az információáramlás az utóbbi bizalomhiánya révén.
    

Molnár Zsolt közlése szerint Szél Bernadettel, a bizottság LMP-s tagjával közösen kezdeményezik annak megtárgyalását, hogy az Orosz-Szerb Humanitárius Központ képzésén miért és mely civil szervezetek vehettek részt.
    

Szél Bernadett, a LMP társelnök-frakcióvezetője, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja keddi közleményében írt arról, hogy sajtóértesülések szerint az Orosz-Szerb Humanitárius Központ vezetése a szerbiai Nis környékén magyar humanitárius szervezetnek tartott továbbképzést, ám a továbbképzés tartalma egyértelműen nem derült ki. Az LMP álláspontja szerint rendkívül komoly nemzetbiztonsági aggályokat vet fel, hogy az Orosz-Szerb Humanitárius Központot a régió szakszolgálatai az orosz titkosszolgálat fedőszervezetének tartják. Szél Bernadett a közleményében szorgalmazta, hogy a szakszolgálatok, valamint a kormány indítson vizsgálatot az ügyben.

  • kapcsolódó anyagok
ORSZÁGHÁZ