Közérthetően az új büntetőeljárásról - Elérhetőek az OBH ügyfelek részére készített tájékoztató kiadványai!

2018.06.14. Jogi Fórum / OBH

2018. július 1-jén hatályba lép az új büntetőeljárási törvény (új Be.), amely alapvető változásokat hoz az igazságszolgáltatásban. Erre az ügyfeleknek és a hivatásrendeknek is fel kell készülniük. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) feladatának tekinti, hogy ezt a rendelkezésére álló eszközökkel támogassa. Most elérhetővé váltak az OBH ügyfelek részére készített tájékoztató kiadványai!

A bírók zökkenőmentes átállását az új jogszabály alkalmazására egy 27 előadásból álló központi és 2x3 napos regionális képzés, továbbá egy közel 1500 oldalas elektronikus tankönyv igyekezett megkönnyíteni. Az elektronikus formában elérhető tananyagot számos, a változásokat szemléltető folyamatábra egészítette ki.

Az ügyfelek tájékoztatása érdekében az OBH tájékoztató kiadványokat készített, melyek közérthetően, infografika használatával mutatják be a főbb változásokat. Így hamar érthetővé válik, milyen új szabályok vonatkoznak a fellebbezésre, a kényszerintézkedésekre, hogyan változik az eljárások rendje, vagy éppen az, hogy kit illet meg különleges bánásmód.

Az OBH ügyfelek részére készített tájékoztató kiadványai ITT elérhetőek.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
BÜNTETŐELJÁRÁS
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL